Zomer in Amsterdam

Zomer in Amsterdam

De dagen zijn weer lang, de avonden zwoel; hallo zomer! De zomermaanden zijn fijne maanden om eropuit te trekken in Amsterdam. Met tal van activiteiten en hotspots zul je je hier niet snel vervelen. Wij hebben de leukste voor je verzameld!

 

Zomer in Amsterdam | Blog Hampshire Hotels

 

De oudste dierentuin van Nederland

Waarom is een blauwe pijlgifkikker blauw? En een rode ibis rood? De oudste dierentuin van ons land: Natura Artis Magistra heeft deze zomer wel heel veel kleur.

In de maanden juni, juli en augustus kun je hier weer genieten van de ARTIS-Zoomeravonden. Iedere zaterdag is het park open tot de zon ondergaat en zijn er optredens van diverse bekende en onbekende artiesten. Lekker eten en drinken mag uiteraard ook niet ontbreken en voor de kleintjes zijn er diverse workshops. Bekijk hier het volledige programma.

 

Zomer in Amsterdam | Blog Hampshire Hotels

 

NDSM is dé creatieve hotspot van Amsterdam

Op de voormalige scheepswerf aan de noordelijke IJ-oever groeit een ‘selfmade city’ met honderden kunstenaars, creatieve bedrijven, duurzame ondernemers, innovatieve cultuur en media, verrassende horeca en hippe events, op het land en op het water. NDSM is absoluut een bezoekje waard, zeker op een mooie dag.

Tip: kijk eerst of er leuke activiteiten of events zijn op de NDSM.

 

Zomer in Amsterdam | Blog Hampshire Hotels

 

Fun, food en muziek!

In een eerder blog hadden we het al over de vele foodtruck festivals die deze zomer weer oppoppen. Ook in Amsterdam kun je er niet omheen! Van het Amstelpark tot het Rembrandtpark en Oosterpark; hier wordt het deze zomer smikkelen en smullen. Kijk vooral even op deze site voor het overzicht.

 

Stadsstrand Blijburg | Blog Hampshire Hotels

 

Maak er een stranddag van

Heb je een citytrip Amsterdam gepland maar is het zo warm dat je liever naar het strand gaat? Geen probleem! Zandvoort aan Zee en Bloemendaal zijn op steenworp afstand. Zelfs met de fiets kun je hier naartoe. Uiteraard kun je er ook gewoon voor kiezen om naar een van de vele stadsstranden te gaan. Hier is het op een zomerse dag altijd gezellig druk. Voetjes in het zand, drankje erbij en genieten maar!

 

Zomer in Amsterdam | Blog Hampshire Hotels

 

Filmpje pakken in een openluchtbioscoop

Met het mooie weer heb je vaak geen zin om binnen in de bioscoop te zitten. Gelukkig voor alle filmliefhebbers zijn er deze zomer verschillende Amsterdamse organisaties die hun films buiten vertonen. Hoe leuk! Je hoeft overigens niet bang te zijn dat je het koud krijgt, want vaak liggen er dekentjes voor je klaar. Kijk op deze site voor een overzicht van openluchtbioscopen in Amsterdam.

 

Zomer in Amsterdam | Blog Hampshire Hotels

 

Theater in het Vondelpark

Super leuk; tot en met september kun je ieder weekend terecht in het Vondelpark voor theater, muziek en cabaret. De voorstellingen zijn gratis en er is echt voor ieder wat wils. Check de website van het Vondelpark Openluchttheater voor het programma.

 

Zomer in Amsterdam | Blog Hampshire Hotels

 

Kun je hier maar geen genoeg van krijgen? Dan is een bezoekje aan het Amsterdamse Bostheater ook zeker een aanrader! Midden in het Amsterdamse Bos komt iedereen hier samen om te genieten van theater, zang en dans. De tribunes zijn zo gemaakt dat je er ook kunt picknicken, of je geniet midden in de zon van het diner op het terras. Kijk hier voor het programma!

 

Zomer in Amsterdam | Blog Hampshire Hotels

 

Citytrip Amsterdam

Een citytrip Amsterdam is altijd een goed idee. Ben je niet zo van het plannen en bedenk je liever op het moment zelf wat je gaat doen? Dat kan natuurlijk ook! Pak de fiets of de benenwagen en ontdek Amsterdam lekker op je eigen tempo. Er is genoeg te zien en te beleven!

Have fun!

Bron: www.iamsterdam.com
Bron afbeeldingen: Shutterstock.com, Melanie Lemahieu via Shutterstock