Top 3: stad en strand

Top 3 steden vlakbij het strand

Heb jij dat ook? Zodra de zon schijnt, wil je niets liever dan er direct op uit trekken! Maar waar ga je dan naar toe? Naar het strand of toch liever een stedentrip naar een leuke stad? Gelukkig is Nederland zo klein dat je stad en strand gemakkelijk kunt combineren! We hebben de top 3 leukste steden vlakbij het strand voor je op een rij gezet.

Met stip op 1! Den Haag

Koninklijk Den haag heeft een kilometers lang strand in de achtertuin: Scheveningen. Ideaal om stad en strand te combineren. Slenter over de opgeknapte pier en ga het reuzenrad in. Bovenin heb je een fantastisch uitzicht over de zee en Den Haag. Slenter verder over de boulevard, eet een visje bij ‘s lands beroemdste vishandelaar en geniet van de zee of een verkoelend drankje bij een van de vele strandtenten.

Pier en reuzenrad Scheveningen

Je kunt het strand gemakkelijk bereiken met de tram. Met een klein kwartier vanaf het station van Den Haag sta je op het strand van Scheveningen. In de zomer zijn er verschillende evenementen zoals strandfeesten, haringparty’s, beachvolleybal of het Vuurwerkfestival.

Blijf je wat langer hangen in Scheveningen? Je kunt een lekker hapje eten in een van de restaurants, een gokje wagen in het Holland Casino Scheveningen of naar Crazy Piano’s. De muzikale bar is bekend vanwege de rode piano en de pianisten entertainen de gasten met de beste rock, pop, eighties muziek en hedendaagse hits!

Lees hier meer tips over wat er naast Scheveningen nog meer te doen is in Den Haag.

 

2. Strand Amsterdam

Amsterdam ligt helaas niet direct aan zee, al beweren sommige internationale reisgidsen van wel. Maar de zee en vooral het strand is vanuit Amsterdam toch heel bereikbaar! Je kunt ervoor kiezen om met het ov of de fiets (ongeveer 1 uur en drie kwartier fietsen) richting Zandvoort of Bloemendaal te gaan. Hier loop je met je voeten in het zand naar een van de hippe stijlvolle strandpaviljoens of maak je stevige strandwandeling. Als de zon in de zee is gezakt vertrek je rozig en wel weer naar de stad. De nacht is nog jong!

Strand Zandvoort Amsterdam | Blog stad en strand Hampshire Hotels

Geen zin om de stad uit te gaan voor het een dagje aan het strand? Middenin Amsterdam vind je ook het prachtige goudgele zand en de leukste stadsstranden. Ideaal voor een warme lente of hete zomerdag! Ga je naar Strand zuid, Pllek, Strand West of toch naar Blijburg? Ieder strand in Amsterdam heeft zijn eigen voordelen en op zomerse dagen allemaal even druk.

Stadsstrand Amsterdam

Culturele strandidylle Blijburg | Pampuslaan 501
In Ijburg vind je Blijburg aan Zee. Hier kun je zonnen, zwemmen, eten en drinken en heerlijk relaxen. In de zomer is er vaak live muziek of is er een bruisend feestje zoals een lentefeest of tof festival. Met gemak zie je hier de zon ondergaan en kun je je heerlijk opwarmen aan de open haard.

Strand Blijburg Amsterdam | Blog stad en strand Hampshire Hotels

StrandZuid | Europaplein 22
Strand Zuid ligt tussen de RAI en het Beatrixpark. Hier geniet je van een brunch of diner aan het water. StrandZuid heeft een enorm terras waar je kunt genieten van een speciaalbiertje of glaasje wijn. Je voelt de zon branden als je relaxt op een van de ligbedden en je waant je al snel op vakantie in eigen land.

Pllek | TT Neveritaweg 59
Openminded, creatief, hip en jong. Pllek is the place to be voor als je op zoek bent naar een heerlijke middag aan het water. Steek met het pontje over het IJ en je komt uit bij Pllek, naast de hellingen en de hijskraan, op de NDSM. Pllek heeft een heel fijn stadsstrandje en een prettige sfeer.

strand Amsterdam Roest

Amsterdam Roest | Jacob Bontiusplaats
In Amsterdam Oost zit ook een stadsstrand. In het Koud Gas Gebouw op het Oostenburgereiland zit een eigenzinnige tent. Gemoedelijk, creatief, vol kunst en met fijne hoekjes is Amsterdam Roest een stadsoase met strand. Kijk zeker even naar de agenda want Roest heeft de beste feestjes en evenementen!

 

3. Leeuwarden

Oké, dit is een beetje vals spelen want er is natuurlijk in de verste verte geen strand te bekennen in Leeuwarden. Wat wel heel dichtbij ligt, is de Waddenzee. En daarmee kan Leeuwarden niet in dit lijstje ontbreken. Want de Waddenzee is uitgeroepen tot mooiste natuurgebied van Nederland!

Wist je dat Leeuwarden culturele hoofdstad is van 2018?

Leeuwarden is een ideale bestemming om stad en strand te combineren. Middenin de stad vind je de Prinsentuin. Een park aan het water met een jachthaven waar bootjes kunnen aanmeren. Het is er prachtig wandelen, picknicken of wat dan ook. Leeuwarden is, hoe kan het ook anders in Friesland, een echte waterstad. Een aanrader is om te gaan praamvaren door de grachten. Met nostalgische fluisterpramen – boten met een platte onderkant en stille elektromotoren – verteld een gids over de bijzondere monumenten die de stad rijk is, zoals de scheve toren de Oldehove.

Duinen Schiermonnikoog Leeuwarden | Blog stad en strand Hampshire Hotels

Leeuwarden – Schiermonnikoog: een directe verbinding
Vanuit Leeuwarden maak je gemakkelijk een dagtrip naar een van de fantastische Waddeneilanden. De oversteek duurt even, maar de reis alleen al is de moeite waard. Je hebt zo het echte eilandgevoel te pakken. Ga vanuit Harlingen bijvoorbeeld naar Terschelling of pak de bus vanuit Leeuwarden – altijd aansluiting op de veerboot – en ga naar Schiermonnikoog! Misschien wel de mooiste plek van Nederland. Kijk op deze site voor alle bootverbindingen.

 

Zon, zee, strand en… stad!
Laten we hopen dat het weer ons gunstig is gesteld en we nog heel veel warme zomerdagen tegemoet gaan.

 

Lees hier meer over de mooiste natuurgebieden van Nederland!

 

Bron: afbeeldingen via website Amsterdam Roest, Blijburg en Zairon Jacobs en Christian Mueller via Shutterstock.com