De beste tips voor een goede nachtrust

Slaapverwekkende tips

Midden in de nacht wakker worden kan stress veroorzaken. Wanneer we bevangen worden door slapeloosheid worden zelfs de kleinste zorgen enorm. Op die momenten slaat het piekeren toe en is de slaap helemaal ver te zoeken. Lees hier een aantal tips voor een goede nachtrust.

Wat doe je allemaal overdag?
Om slapeloosheid te voorkomen is het ook belangrijk om te kijken of er oorzaken zijn, die overdag ontstaan. Weinig cafeïne drinken, gezond eten, niet teveel alcohol en voldoende beweging dragen bij aan een goede nachtrust.

Beperk het licht van apparaten
Let er op dat je het gebruik van de tv, smart phone, tablet of laptop tot een minimum beperkt in de avond, en zeker in bed. Het licht van apparaten verstoort de aanmaak van melatonine. De afgifte van dit hormoon komt ’s avonds op gang. Onder invloed van licht, ook kunstlicht, wordt de melatonine-afgifte minder en zo valt u moeilijker in slaap.

TIP: zet de helderheid van uw smart phone laag – tot bijna donker – om de felheid van het licht te doen afnemen.

Er zijn apps die helpen tegen slapeloosheid, bijvoorbeeld met rustgevende geluiden, ontspanningsoefeningen of die je slaapritme in kaart brengen. Misschien dat een van deze apps je nachtrust bevorderen:

Pzizz – deep sleep
Deze app is ontworpen om te kalmeren en te ontspannen. Luister 10 minuten tot 10 uur, afhankelijk van of je alleen de slaap wil vatten of dat je de hele nacht begeleid wil worden. Elke nacht hoor je een nieuwe combinatie van geluid, spraak en muziek. Gratis via Google Play | Gratis in de App store

Sleepmaker Rain
Heerlijk, het geluid van regen of een goede storm buiten terwijl je lekker warm onder de dekens ligt. Hoeveel soorten regengeluiden ken je? Zware regen, kleine druppels, donder in de verte. Het geluid van de regen is voor velen een perfecte manier om lekker in te slapen. Gratis via Google Play | Gratis in de App store.

Sleep Cycle alarm clock
Een zogenaamde slimme wekker. Dankzij de bewegingssensor van de smartphone analyseert de app de verschillende fasen van slaap en wekt je wanneer je het lichtst slaapt. Hierdoor word je heerlijk fris en uitgerust wakker. Net als bij een gewone wekker stel je in wanneer je wakker wil worden. De Sleep Cycle alarm clock gaat af wanneer je het lichtst slaapt, vanaf 30 minuten voor de geplande tijd. In de App store te verkrijgen voor € 1,99 | € 0,99 via Google Play

Wat is jouw beste remedie om snel in slaap te vallen? Deel je tips via een reactie, of like onze Facebookpagina voor nog meer tips.

Volg Hampshire Hotels

 

 

Bron: apotheek.nl | healthline.com | editorial.nl.softonic.com