In welke houding slapen jullie?

We weten allemaal dat lichaamstaal enorm veel zegt, maar wist je dat dit ook in je slaap telt?

De houding waarin jij en je bedpartner slapen zegt veel over jullie relatie. Ben je boos op elkaar of kruip je lekker dicht tegen elkaar aan? Patti Wood legt op deze site uit wat je slaaphouding zegt over jullie relatie. We lichten een paar veel voorkomende houdingen even voor je uit.

Bewust of niet?
Je onderbewustzijn regelt ook ’s nachts de houding waarin je slaapt. Die houding zegt verbazingwekkend veel over wat er gaande is in jullie relatie. Natuurlijk zijn er altijd uitzonderingen op de regel. Heb je vaker stuiptrekkingen in je slaap, dan kan je daar niet ineens je partner de schuld van geven. Maar als je slaappositie, of dat van je partner ineens verandert, dan is er misschien meer aan de hand.

 

Lepeltje lepeltje: maar niet helemaal tegen elkaar aangeplakt.

Lepeltje lepeltje: maar niet helemaal tegen elkaar aangeplakt.

Verliefde stelletjes die net bij elkaar zijn, hebben de neiging om vastgeplakt aan elkaar te slapen, maar wanneer de nieuwigheid er een beetje af is ga je vaak terug naar een iets comfortabele slaaphouding. Je neemt wat meer afstand omdat je meer waarde hecht aan de kwaliteit van je slaap. Als je in deze houding slaapt dan is het iets minder intiem, maar betekent het dat de ander op jou kan rekenen.

 

Lepeltje lepeltje, waarbij jij tegen je partner aankruipt: Ik bescherm je

Slaaphouding-C

Deze houding geeft aan dat je beschermend bent naar je partner toe, misschien zelfs een beetje bezitterig.

 

Lepeltje lepeltje, waarbij je partner tegen jou aankruipt: ik vertrouw je

Slaaphouding-B

Deze houding voelt veilig en is heel intiem omdat je echt in zijn schoot kruipt. Daarmee geef je aan dat je je partner echt vertrouwd.

 

Je partner ligt op de rug en jij kruipt tegen hem aan: ik reken op je

Slaaphouding-D

Wanneer je op je rug slaapt dan ben je zelfverzekerd. Als je partner op zijn rug slaapt en jou naar zich toetrekt dan betekent het ‘ik heb de kracht om je te beschermen’. Als jij vervolgens fijn tegen hem aankruipt dan toon je dat je afhankelijk van hem (of haar) bent.

 

Allebei op de buik: ik voel me kwetsbaar

Slaaphouding-E

Slapen op je buik betekent dat je de voorkant van je lichaam beschermt. Dit kan een teken zijn van angst, kwetsbaarheid of het gebrek aan (seksueel) vertrouwen. Als je op je buik gaat slapen betekent het ook dat je niet wil dat je partner emoties van je gezicht kan aflezen: je keert je gezicht letterlijk van hem af. Als hij ineens op zijn buik gaat slapen kan je dicht tegen hem aankruipen, of een arm om hem heen slaan om te laten voelen dat je hem beschermt.

 

Allebei aan een andere kant van het bed, met de ruggen naar elkaar toe: ik heb ruimte nodig

Slaaphouding-F

Deze houding betekent dat je het verlangen hebt om afstand van elkaar te nemen. Als je doorgaans dicht tegen elkaar aan slaapt is dit een teken dat er iets niet goed zit. Stress op je werk of een groot geheim meedragen kan je ook in deze houding laten slapen.

Schokken in je slaap
Bovenstaande betekent natuurlijk niet dat er altijd iets mis is met je relatie als je wat verder van elkaar af slaapt. Misschien heeft je partner scherpe teennagels, veel stuiptrekkingen of vind je het veel te warm om tegen hem aan te kruipen.

 

Tip: Heb je zin gekregen om lekker lang uit te slapen en daarna lui met elkaar te ontbijten?

Boek een romantisch nachtje weg met een late check-out en ontbijt op de kamer! Kijk hier voor de leukste nachtjes weg:

Ontspannen nachtje weg

 

 

Bron: http://www.cosmopolitan.com/sex-love/advice/a34764/what-sleep-position-says-about-your-relationship/