Wat doe jij het liefst op een hotelkamer?

Favoriete dingen die iedereen doet op een hotelkamer.

De hotelkamer is maar een mysterieus iets. Voor een nacht of een weekend je ‘thuis’. Lees hier wat gasten vaak als eerste doen, als ze inchecken in een hotelkamer:

PLOF
Net als in de film: de sprong op het bed. Het liefst op je rug met de verwachting van een heerlijk zachte val, is een van de eerste dingen die we doen op een hotelkamer. Daarna gaan we verder op onderzoek uit. Welke deur is voor de badkamer en waar zit het lichtknopje? We zijn altijd blij verrast als het een hele ruime badkamer is, of een bad en douche apart doet het ook altijd goed. De amenities: de kleine shampoo- en badschuimtubetjes, worden ook direct bestudeerd. Gaan ze mee naar huis of niet?

Rust, regelmaat en reinheid
Met argusogen bekijken we de spiegel, de wastafel, het bed en de wc. Vinden we iets wat ook maar doet neigen naar stof? Dan checken we de rest van de kamer ook: het laken, stof op de tv of op het bureau. De hotelkamer moet natuurlijk fris ruiken, maar zeker als brandschoon voelen. Ook spitsen we onze oren, want geluidsoverlast is een veel voorkomende klacht.

Wat is het wachtwoord?
Wanneer we zeker weten dat de kamer schoon en naar ons zin is, proberen we te connecten. Waar ligt het briefje met het wachtwoord? Wat is de naam van het netwerk? En is het wel gratis? WiFi is tegenwoordig heel belangrijk, zelfs belangrijker dan een televisie, bad of minibar.

Het uitzicht is altijd een verrassing
Wanneer we de gordijnen opzij schuiven en uit het raam kijken volgt er een verrassend of tegenvallend uitzicht. Een tussenweg is er eigenlijk niet. Slapen we in een wat grotere hotel? Dan wordt er ook altijd even nagedacht aan welke kant van het gebouw we eigenlijk zitten, zeker voor diegene met een minder goed richtingsgevoel zorgt het uitzicht soms voor breinbrekers.

Voorpret voor een aangenaam verblijf
De minibar is niet zo vaak meer terug te vinden, zeker niet als het hotel over een bar of lounge beschikt. Als er nog wel een gevulde minibar op de kamer aanwezig is, dan wordt deze ook aan een naderende inspectie ontworpen. Nadat we de kamer hebben geïnspecteerd gaan we verder op zoek in het hotel. Waar zit het zwembad? Is er ook een sauna? Zijn er nog andere faciliteiten, en hoe ziet het restaurant uit?

 

Wat doe jij het liefst als allereerste op een hotelkamer?

Laat het ons weten en laat een berichtje achter.

 

Bron foto: shutterstock.com | Bron tekst: quest.nl/artikel/10-dingen-die-je-nog-niet-wist-over-hotelkamers en quora.com/What-is-the-first-thing-hotel-guests-think-of-when-entering-their-hotel-room