5 stappen om je netwerk uit te breiden

Hoe bouw je je netwerk uit?

Netwerken, een noodzakelijk goed waar je wel bewust mee bezig moet zijn. Wil jij je netwerk uitbreiden? Lees hier hoe je je netwerk vergroot met een klein beetje voorbereiding, LinkedIn en een goede follow-up.

1.       Voor een bijeenkomst of event

Een zakelijke bijeenkomst, event of netwerkborrel is ideaal om nieuwe contacten op te doen, maar wie komen er? Vraag de deelnemerslijst op bij de organisatie. Met de lijst in handen kun je vooraf bekijken wie er zijn uitgenodigd en bepalen wie je sowieso graag wil ontmoeten.

2.       Het walhalla LinkedIn

Als je weet wie er waarschijnlijk naar het event komen, kun je vooraf al linken via LinkedIn. Stuur een verzoek om elkaar op het event te treffen en vertel er gelijk bij waarom jij denkt dat het interessant is om elkaar te linken. Dit maakt de kennismaking op de dag zelf een stuk laagdrempeliger. Zorg daarnaast dat je de foto van de betreffende persoon hebt gezien, zoek even op naam in Google afbeeldingen, dat zoekt een stuk gemakkelijker.

Hoe bouw je je netwerk uit?

Hoe bouw je je netwerk uit

3.       Het event zelf

Zoek de mensen actief op tijdens de bijeenkomst. Misschien loopt er een host rond die je kan helpen, of vraag aan de gastheer of –vrouw om je voor te stellen aan diegene die jij wil ontmoeten.

4.       De 5-minutenregel

Tijdens een borrel heb je misschien wat langer de tijd, maar een bijeenkomst of zakelijk event heeft vaak een druk programma. Wil je meerdere personen ontmoeten? Ga dan efficiënt te werk met je tijd, en de tijd van de ander. Praat maximaal 5 minuten met elkaar. Heb je behoefte aan meer tijd? Plan gelijk een vervolgafspraak in.

TIP: vraag een visitekaartje en schrijf een paar steekwoorden op over de persoon die je net hebt ontmoet.

5.       Het vervolgcontact is even belangrijk

Neem binnen een aantal werkdagen weer contact op. Heb je steekwoorden opgeschreven op het visitekaartje? Dan helpen deze woorden je waarschijnlijk eraan waarom deze persoon belangrijk voor je is, over welke ideeën jullie hebben gesproken en wat nu de aanleiding is om weer contact te leggen. Maak het concreet: verwijs naar jullie gesprek, stel een vraag en/of maak een afspraak.

 

 

Heb jij zelf nog goede tips om je netwerk uit te breiden? Of is er binnenkort een interessante bijeenkomst? Laat een reactie achter. Mocht je hulp nodig hebben met het organiseren van een netwerkbijeenkomst, of een locatie nodig? Lees dan verder

Locaties voor zakelijk event

 

 

Bron: weblog.hostnet.nl