De leukste foodtruck festivals van 2017

Foodtruck festivals 2017

Onlangs deelden we al een blog over een paar leuke foodtruck festivals in Amsterdam. Met de komst van het mooie weer poppen er, verspreid door het hele land, steeds meer leuke en vooral lekkere foodtruck festivals op. Reden genoeg voor nog een overzicht met onze favorieten!

MultiCulinair Food Festival | Groningen | 3 t/m 5 juni, vanaf 12 uur.

Hét culinaire en culturele food festival van Groningen. Het knusse Bernoulliplein wordt tijdens het Pinksterweekeinde omgetoverd tot een gezellig en toegankelijk openluchtrestaurant met eten, drinken, live muziek en workshops. Hier kun je op laagdrempelige wijze proeven hoe divers de Nederlandse cultuur is op culinair gebied. Geniet bijvoorbeeld van Surinaamse, Griekse, Indische, Amerikaanse of Jamaicaanse gerechten. Een lekker glas wijn erbij, muziek en je dag kan niet meer stuk! Ook leuk; het MultiCulinair Food Festival is gratis toegankelijk!

Rrrollend | Rotterdam | 9 t/m 11 juni, wisselende openingstijden

Rrrollend is de grootste organisator van foodtruck festivals en rolt vanaf mei weer door heel Nederland. Begin juni staat een pitstop gepland op het Noordplein in Rotterdam. Naast lekkere gerechten word je hier vermaakt door lokaal talent dat muziek speelt. Aan de kinderen is ook gedacht; die kunnen genieten van kindertheater of zich laten schminken. Kijk hier voor een overzicht van alle steden waar dit festival dit jaar voorbij rrrolt!

Foodtruck Festival TREK

Food Truck Festival TREK

Food Truck Festival TREK | Amsterdam | 14 t/m 16 juli, wisselende openingstijden

Grote kans dat je al bekend bent met dit festival, want TREK toert deze zomer door het hele land. In juli is het festival te vinden in het Amstelpark in Amsterdam. Dit festival is gratis en staat in het teken van lekker eten, live muziek en theater. Wat dit festival helemaal bijzonder maakt, is dat het zang-, muziek- en theatertalenten uit de regio de kans geeft hun kunsten te tonen aan het grote publiek. Verwacht dus veel leuke bandjes, singer-songwriters, dans- en theateracts of kleinkunstenaars te zien. Zonnetje erbij, leuk gezelschap en vermaak. Wij hebben er al trek in!

CuliNESSE | Rotterdam | 17 t/m 19 augustus, wisselende openingstijden

Oké, niet echt een foodtruck festival, maar wel een heerlijk culinair evenement voor op je lijstje! Op het strand aan de Zevenhuizerplas (leuk stadsstrand ook!) geniet je van culinaire hoogstandjes van restaurants uit de regio. Gedurende drie dagen worden er tijdelijke strandrestaurants geopend waar je kan genieten van de meest heerlijke gerechten. Voor een borrel kun je hier ook terecht. Wat dacht je bijvoorbeeld van de waterbar, een bar óp het water, de CuliNESSE kroeg waar je kan genieten van verschillende speciaal bieren of de gin-tonic bar? Tijdens CuliNESSE zijn er optredens van verschillende grote artiesten, waaronder Miss Montreal, DI-RECT en de Golden Earring. Tickets zijn te verkrijgen voor €18,50 en voor kinderen is de entreeprijs €6,50.

Foodtruck hamburgers

Amsterdam Burger Festival 2016 | Amsterdam | 19 augustus, van 13:00 tot 23:00

De naam van dit festival laat weinig aan de verbeelding over. Bereid je voor op een overload aan burgers in allerlei soorten en maten. Burgers van rund, lam, kip, vis, kreeft, sushiburgers, halalburgers, niets is te gek. Zelfs aan de vegetariërs en mensen met een glutenallergie is gedacht! Wat je hier verder kunt verwachten? Pop-up Burgerbars, Burger Food trucks, een biergarten, verschillende leuke zithoeken, maar ook een zweefmolen en diverse dj’s en live acts. Kortom, een heerlijk smulfestijn! Tickets zijn €7,50. Voor kinderen tot 12 jaar is het gratis.

 

Preuvenemint Maastricht

Foto: ’t Struyskommitee

Preuvenemint | Maastricht | 24 t/m 27 augustus, vanaf 18:00

Een samenvoeging van de Maastrichtse woorden “preuven” (proeven) en “evenemint” (evenement) is het beroemde Preuvenemint in Maastricht. Dit food evenement is erg bekend en druk bezocht. Maastricht is de gastronomische hoofdstad van Limburg tijdens dit culinaire evenement en zeker het bezoeken waard is!

Preuvenemint Maastricht

Foto: ’t Struyskommitee

Het Vrijthof verandert in een groot openluchtrestaurant met zo’n 30 restaurants die allerlei lekkere hapjes en drankjes voor je bereiden begeleid door verschillende muzikale acts. Leuk detail; je betaalt hier met de Preuvenecard. Deze betaalpas wordt ontworpen door studenten grafische vormgeving van de Academie Beeldende Kunsten Maastricht

Rrrollend | Den Haag | 2 t/m 5 juni | 3 t/m 6 augustus | 22 t/m 24 september, wisselende openingstijden

Ja hoor, dat is ‘ie weer! Rrrollend keert dit jaar maar liefst drie keer terug naar Den Haag. Ditmaal op het Lange Voorhout in de Haagse binnenstad, het Malieveld en de Lange Voorhout. Met meer dan 40 food trucks absoluut eentje om te noemen in dit lijstje.

Lepeltje Lepeltje

Fotograaf: Dennis Verduin

Proef-Eet | Enschede | 1 t/m 3 september, wisselende openingstijden

Hét culinaire evenement van Oost-Nederland waar meer dan 40 restaurants uit de regio aanwezig zijn. Het evenement vindt verspreid plaats in de binnenstad van Enschede: de Oude Markt, het Kacobusplein, op kruispunt de Graaff en in de Grote Kerk. Al slenterend langs de verschillende eettentjes geniet je hier van heerlijke gerechtjes en drankjes. Voor de deelnemende restaurants is het extra spannend; zij maken kans om de Gouden Duyt te winnen. Dit is de prijs voor het beste restaurant van Enschede. Iedere deelnemer bepaalt van tevoren met welk gerecht zij mee willen dingen naar de Gouden Duyt. De deelnemers worden vervolgens door een vakkundige jury beoordeeld op bereiding en presentatie van de gerechten, de klantvriendelijkheid en de prijs-kwaliteitverhouding. Op de site van Proef-Eet kun je je vast verlekkeren aan de deelnemende restaurants en hun gerechten.

 

Lepeltje Lepeltje | Eindhoven | 22 t/m 24 september, van 12:00 tot 00:00, zondag tot 22:00

Heb je zin in een wat meer intiem festival, dan is Lepeltje Lepeltje een leuk festival om naar toe te gaan. Ook dit festival reist door het land en is in september in Eindhoven aan de Dommel in het Anna Frankplatsoen.

Lepeltje Lepeltje

Fotograaf: Dennis Verduin

Deze locatie aan het water geeft meteen een heerlijk vakantiegevoel. Picknickkleedje mee, schoenen uit en genieten maar! Naast lekker eten van de foodtrucks en optredens van verschillende bandjes en dj’s vind je hier ook marktkraampjes met vintage kleding, kunst en ambachtelijke streekproducten. Kortom, genoeg ingrediënten voor een overheerlijk weekend!

 

 

Hebben we een food festival gemist? Laat het ons dan vooral weten!

Bronnen: http://www.festival-trek.nl/food-truck-festival-trek-amsterdam/, http://www.lepeltje-lepeltje.com/eindhoven/, http://www.culinesse.nl/, http://amsterdamburgerfestival.nl/, https://preuvenemint.nl/, http://www.proefeet.nl/, http://www.rrrollend.nl/den-haag/