Leuke fietsroutes in Groningen

Fiets eropuit in het hoge Noorden!

Je zou het misschien niet meteen denken, maar Groningen leent zich uitstekend voor leuke fietstochten. De stad kent veel onbekende plekjes die ideaal zijn om te ontdekken met de fiets. Wij nemen je graag mee op ontdekkingstocht in het hoge Noorden!

Groningen Hampshire Hotels

Er gaat niets boven…
Groningen dus! Het mooie van de hoofdstad van het Noorden is dat je stad en natuur heel gemakkelijk kan combineren. Vanuit de stad fiets je zo de natuur in.

Ontdekroute Hoogeland

Vraag bij de receptie van een van de Groningse Hampshire hotels naar de Ontdekroute Hoogeland. Het is een route van ongeveer 20km en je kunt heel het begin- en eindpunt zelf bepalen. Met deze route ontdek je de weidsheid van het Groningse Hogeland, gelegen in Noord-Groningen. Ervaar de heerlijke rust en stilte. Onderweg zie je indrukwekkende herenboerderijen en zijn er genoeg afstap plekken om even van het zonnetje te genieten of een kopje koffie te drinken.

Fietsen in Groningen Hampshire Hotels

Lokaal en lekker route

Een flinke tocht van zo’n 50km, maar met genoeg leuke plekjes om even af te stappen. De route loopt door het eeuwenoude landschap van Middag-Humsterland. Je fietst over kronkelweggetjes, langs wierdendorpjes en middeleeuwse kerken. De naam van de route zegt het al; onderweg vind je er lekkere kazen, versgemalen meel, allerlei soorten fruit, handgepelde garnalen en heerlijke zilte oesters. Groningen in haar puurste vorm!

Fietsen Groningen | Blog Hampshire Hotels

Tuinfietstocht van de Tuinerie

Als je van mooie tuinen houdt, is dit zeker een route voor op je lijstje. De tocht leidt je door prachtige natuur en langs bijzondere tuinen. De route begint bij molen “De Entreprise”, dat grenst aan het 1700 hectare grote natuurgebied Midden-Groningen. Al fietsend kom je langs verschillende dorpjes waarvan elk huisje weer anders is. Pronkstuk van de route is toch wel de Fraeylemaborg, dat op een landgoed van 23 hectare ligt. Het borggebouw is al meer dan zeven eeuwen geleden ontstaan en kreeg aan het einde van de 18e eeuw haar huidige uiterlijk. Je kunt hier prima wandelen of neerstrijken voor een kop koffie met gebak. Voor de tuinen moet je af en toe een stukje van de route af, maar dat staat overal duidelijk aangegeven.

G7 Routes

Wil je Groningen écht leren kennen, dan kun je kiezen voor een van de routes van de Groningen 7. Deze leiden je langs de 7 niet te missen bezienswaardigheden in Groningen. Hieronder vallen stad Groningen, Lauwersmeer, de Wadden, Bourtange, de Borgen, de Kerken en de Wierden. Wat dacht je bijvoorbeeld van een rondje Pieterburen, fietsen in vestingsstad Bourtange of het Hondsruggebied?

Fietsen in Groningen | Blog Hampshire Hotels

Zin gekregen om er lekker op uit te trekken in het mooie Groningen? Dat snappen wij wel! Heb je een van de routes gefietst? We zijn heel benieuwd wat je ervan vindt en of je nog leuke afstap-tips hebt.

Laat het ons weten in een reactie helemaal onderaan de pagina!