Historisch overnachten

Terug in de tijd

Geheime ondergrondse gangen, koninklijke gasten; als de muren van onze hotels konden praten… Beleef de soms wonderlijke geschiedenis van de Hampshire hotels.

Het Gezellenhuis van Philips

Het monumentale pand van Hampshire Hotel – Parkzicht Eindhoven werd in 1930 gebouwd als gezellenhuis voor ongehuwde medewerkers van Philips. Het snel groeiende gloeilampenbedrijf bouwde overal in de stad woningen om de woningnood op te lossen. In Parkzicht was ruimte voor vijftig jonge vrouwen. Tijdens de Tweede Wereldoorlog werd het pand bezet door de Duitsers en na de oorlog kreeg het z’n hotelfunctie.

Een tafel in het Gezellenhuis

Een tafel in het Gezellenhuis

 

De geschiedenis van Eindhoven en het pand is overal in het hotel terug te vinden. In de boekenkast van de parkkamers staan boeken die teruggaan tot 1920 en hangen kunstwerken. In de overige kamers wordt de sfeer bepaald door foto’s van historisch Eindhoven.

 

 

 

Voorzijde Parkzicht Eindhoven

Voorzijde Parkzicht Eindhoven

Omgeving van het Gezellenhuis
In het Stadswandelpark tegenover het hotel valt genoeg te ontdekken. Zo zijn er in 1982 dertig sculpturen in het park geplaatst ter gelegenheid van het 750-jarig bestaan van Eindhoven. Ook om de hoek: het Eindhoven Museum waar het leven van bewoners van dit gebied uit ijzertijd en de middeleeuwen wordt verbeeld. En natuurlijk zijn de Philipsfabriek en het DAF-museum onmisbaar om de geschiedenis van de Lichtstad beter te leren kennen.

 

Combineer historie met design en maak een leuke city trip naar de lichtstad Eindhoven.

 

Historisch overnachten

 

 

Bron: Hampshire Hotels magazine Check-in