Werkoverleg ver weg van kantoor: de heisessie

Bossessie, heidag, off-sites, allerlei termen voor heisessies

Een heisessie is een bijeenkomst voor medewerkers, managers of directieleden die op een externe locatie in alle rust vergaderen of aan een training deelnemen. Die locaties zijn vaak in een groene omgeving: prikkelarm voor alle deelnemers.

Heisessie Hampshire Hotels

Prikkelarme omgeving
De Veluwe is nog steeds een populaire bestemming, maar er zijn meer locaties die zich uitstekend lenen voor heisessies. Voorwaarden zijn dat het een rustige locatie is ver weg van kantoor, een natuurrijke omgeving en met de juiste faciliteiten.

Heisessie Hampshire Hotels

Waarom een heisessie?
Zo’n overleg zorgt ervoor dat de deelnemers uit de comfortzone van het kantoor stappen en intensief een thema of onderwerp kunnen bespreken. Of het nu gaat om het bespreken van lange termijnplannen, een brainstorm over een nieuwe campagne of werken aan een sterk team, het zijn vraagstukken waar men langer dan een normale vergadering over wil praten.

Heisessie Hampshire Hotels

Locatie, locatie, locatie
Het begint met het vinden van een locatie. Het liefst midden in de natuur of vlakbij een natuurgebied. Je zoekt een locatie die rust uitstraalt en ruimte genoeg heeft voor het aantal deelnemers. Een heisessie is vaak inclusief een of meerdere overnachtingen, zodat er een meerdaags programma uitgevoerd kan worden. Na de training of de bijeenkomst volgt er een buitenactiviteit die aansluit bij het thema van de dag: bijvoorbeeld teambuilding.

Als je organisatie in een groene omgeving is gevestigd, dan is een designhotel middenin een drukke stad ook een idee.

Heisessie Hampshire Hotels

Bijzondere activiteiten
Wanneer de heisessie wordt gecombineerd met een bijzondere buitenactiviteit, dan laat de dag een onvergetelijke indruk achter. Kies voor een inspirerende activiteit die past bij het thema van de dag. Draait de dag om teambuilding? Kies dan voor een activiteit waarbij de medewerkers echt nauw moeten samenwerken om te slagen, zoals een zeilrace met een botterboot of schapen drijven. Of zorg voor de nodige ontspanning door voor een sportieve activiteit te kiezen, zoals blokarten of golfen.

Heisessie Hampshire Hotels

Kijk hier voor meer voorbeelden. Genoeg mogelijkheden om een bijzondere heisessie te organiseren dit voorjaar.

 

Meer informatie heisessies

 

 

Bron: intermediair.nl/