Hampshire chef van het jaar

Hampshire chef-kok van het jaar

Wist je dat er 49 Hampshire Hotels zijn met een restaurant? Zoveel verschillende hotels, zoveel verschillende restaurants. Achter elk restaurant schuilt een chef-kok met zijn of haar team. Elk jaar wordt er een kookwedstrijd gehouden voor alle chef-koks van Hampshire Hotels en afgelopen week is er een nieuwe Hampshire Chef van het jaar gekozen!

Kookwedstrijd
Alle chefs van de Hampshire hotels met restaurant mogen meedoen aan de wedstrijd. Ze kunnen zichzelf nomineren door een uitgebreide motivatie te sturen naar de jury, met daarin uitgelegd waarom zij juist Chef van het jaar zijn. De jury kiest uit deze motivaties 4 chefs die gaan strijden voor de felbegeerde titel in een jaarlijkse cook-off wedstrijd.

Kookwedstrijd Hampshire Chef van het jaar

Black box met ingrediënten
De coof-off wedstrijd was afgelopen week, en na een uur alles uit de kast te hebben gehaald heeft één chef de jury weten te overtuigen met zijn gerecht. De vier koks kregen een black box met specifieke ingrediënten zoals venkel, knolselderij, appel, een hele tongschar, scheermesjes, Roseval aardappelen en knoflook. Zonder voorbereiding moesten ze hier met iets van zien te bakken. Arno Beekman kwam daarbij als winnaar uit de bus met zijn smakelijke variatie van de Tongschar.

Arno Beekman is Hampshire Chef van het jaar 2016

“Ik was best verbaasd. De andere chefs waren wel echt concurrenten, de gerechten die ze hadden gemaakt vond ik er mooi uitzien, maar uiteindelijk koos de jury mijn gerecht op smaak. Dat is wel heel gaaf!” Aldus Arno Beekman, chef-kok van Hampshire Boshotel – Overberg over zijn overwinning.

Marco Kramer, hoteldirecteur van Hampshire Boshotel – Overberg is trots op Arno en de titel die hij heeft gewonnen. “Knap dat Arno dit zonder voorbereidingstijd voor elkaar heeft gekregen. Hij heeft de creativiteit voor zich laten werken, heel blij met het eindresultaat”.

daar gaan we mooie dingen mee maken in het hotel

Arno Beekman heeft met de ingrediënten een op de huid gebakken tongschar bereid, met scheermesjes gerold in spek en daarbij een lauwwarme waldorfsalade geserveerd. Met dit creatieve gerecht heeft hij een Green Egg barbecue gewonnen waar hij heel blij mee is: “daar gaan we mooie dingen mee maken in het hotel”.

Arno Beekman Hampshire Chef van het jaar

Het winnende recept

Het winnende recept namaken? Dat kan! Arno heeft het recept zo goed mogelijk voor je proberen te noteren, speciaal voor jou om ook eens te proberen

 • Tongscharfilets (schoongemaakt door de visboer, met huid)
 • Scheermessen
 • Venkel
 • Witte wijn
 • Gembersiroop
 • Olijfolie extra vergine
 • Roseval aardappels
 • Knolselderij
 • Een appel
 • Knoflook
 • Broccoli Cress (koop je bij de groothandel)
 • Ontbijtspek
 • Peter
 • Zout

Benodigdheden
Grillpan
Barbecue
Houten
Pan
Rookplank barbecue
Bereidingswijze
Snijd de Roseval aardappels in dunne plakjes en grill ze in de grillpan (of op de barbecue) met knoflook gaar. Bestrooi met zout en peper naar smaak en snij de aardappeltjes en julienne.

Knolselderij en julienne

Snijd de knolselderij en juilienne  (dunne reepjes). Tip: halveer eerst de knolselderij zodat je goed grip hebt. Kook de knolselderij tot die beetgaar is. Leg daarna de knolselderij op de rookplank voor op de barbecue.

En juilienne snijden: een echte kooktechniek die vaak wordt toegepast in de keukens. Luciferachtige dunne reepjes wordt hiermee bedoeld.

Was de appel en snijd ook deze en julienne.

Meng de appel met de knolselderij en de Roseval aardappeltjes. Breng op smaak met de gembersiroop en een klein scheutje witte wijn.

Broccoli Cress knippen en verder op smaak brengen met zout en peper.

Maak van een klein scheutje witte wijn, een eetlepel gembersiroop en peper en zout een dressing. Snijd de venkel heel dun en meng dit met de dressing: dit moet even trekken.

De Tongscharfilets insmeren met olijfolie en op de huid op de hete grill leggen; dit kan ook op het rooster van de barbecue. Als het vel krokant is op het rookplankje leggen op de rand van de grill en langzaam verder garen.

Tonschar

De scheermessen met spek omwikkelen en kort op de grill/ barbecue leggen totdat ze open gaan staan.

Lauwwarde salade in het midden van het bord leggen. Tongscharfilets erboven op leggen.

Verwijder het spek van de scheermessen en leg de messen tegen de Tongscharfilets aan.

De venkel goed laten uitlekken en bovenop de tongschar leggen. Garneer met de broccoli cress.

 

Eet smakelijk!

Heb je geprobeerd om het recept na te maken? We zijn zeer benieuwd! Stuur ons een foto van het eindresultaat via Facebook.

Liever uiteten en genieten van de kookkunsten van Arno Beekman? Misschien maakt hij wel net zo’n smaakvolle en creatieve maaltijd op de green egg. Reserveer een tafel in het restaurant van Hampshire Boshotel – Overberg.

Hampshire Boshotel – Overberg is het meest duurzame viersterrenhotel van Nederland. Het hotel ligt in een groene bosrijke omgeving op de Utrechtse Heuvelrug. Je fietst of wandelt vanuit het hotel zo de natuur in: heide, zandverstuivingen en bossen vol Nederlands ‘wildlife’ zoals herten, zwijnen, marters, konijnen en vogels. Dit hotel ligt prachtig. Na een dagje natuur is het heerlijk bijkomen in het hotel met de verschillende wellnessfaciliteiten en ’s avonds geniet je rozig en wel van een heerlijke maaltijd van de Hampshire Chef van het jaar 2016.

Reserveer nu een nachtje in Boshotel Overberg. Eet smakelijk alvast!

 

Overnacht in Hampshire Boshotel – Overberg