Tips voor een geslaagde borrel

Hoe organiseer ik een succesvolle kerst- of nieuwjaarsborrel?

Een kerstborrel is een mooie manier om het jaar positief af te sluiten. En net zo goed helpt een nieuwjaarsborrel om te proosten op een ondernemend 2017. Je kunt natuurlijk een paar flessen wijn of champagne op tafel zetten en zien waar het schip strandt, maar je kunt er voor ook kiezen om een meer doordachte en sfeervolle borrel te organiseren.

Tips voor het stressvrij organiseren van een geslaagde borrel:

Wie is More than Welcome op de borrel?
Is de borrel alleen voor personeel of nodig je ook klanten uit? Het voordeel van een personeelsborrel is dat je echt als team het jaar afsluit. Anderzijds is dit wel hét moment om klanten op een informele manier te spreken.

Borrel organiseren | Blog Hampshire Hotels

 

Welke dag is geschikt voor een bedrijfsborrel?
Wist je dat de donderdag de meest geschikte dag is om een event te organiseren? Veel medewerkers zijn de vrijdag vrij of hebben weinig drukte aan het einde van het jaar. Op vrijdagavond zijn er vaak privé aangelegenheden gepland en past een werkborrel niet in het drukke schema van de medewerker. Het zou jammer zijn als niet iedereen aanwezig is.

Wat wordt de locatie van de borrel?
Een standaard optie is de kantoorvloer, maar een externe locatie is erg praktisch. Het voordeel hiervan is dat alle organisatie voor je wordt gedaan. Je hebt geen last van opruimstress door geknakte planten of plakkende vloeren de dag na de borrel. Daarnaast scheelt het heel wat organisatie vooraf. Je hebt geen zorgen meer over eten & drinken, audiovisuele middelen voor muziek of speech zijn geregeld en ook aan randzaken zoals de garderobe wordt gedacht.

Uitnodigen met rsvp!
Répondez s’il vous plaît, oftewel: antwoord alstublieft. Ga voorbij aan het simpele rondstuurmailtje met een puntsgewijze opsomming van datum, tijdstip en locatie. Maak liever een aansprekende uitnodiging, waarin je vertelt wat iedereen kan verwachten, wat medewerkers moeten meebrengen en of er een thema is. Sluit de uitnodiging af met een duidelijk RSVP met gewenste datum.

De borrel zelf
Gezelligheid staat voorop, maar geef de borrel inhoud door te vertellen over resultaten van afgelopen jaar, welke medewerker er een extra glas champagne heeft verdient of teamsuccessen waar een andere afdeling van kan leren.  Pas op voor presentaties en verslagen, daar zit niemand op te wachten. De borrel is juist een bedankje en een dankwoord van de directie past hier prima bij.

Feestelijke borrels bij Hampshire Hotels | Blog Hampshire Hotels

Mingle please
Voorkom dat iedereen van begin tot eind aan dezelfde tafel, naast dezelfde mensen zit. Organiseer een paar activiteiten zoals een spel, laat een (goed) zingende medewerker optreden of stel een quiz op met weetjes over het bedrijf. Zorg er wel voor dat iedereen met een goed gevoel naar huis gaat, laat niemand in zijn hemd staan.

Wel thuis!
Laat de borrel niet te lang duren. Op het gezelligste moment weer stoppen is de kunst, voor een goed gevoel na afloop. Zorg er ook voor dat iedereen veilig thuiskomt. Kies bijvoorbeeld een locatie die centraal gelegen is of vlakbij openbaar vervoer. Regel groepsvervoer in de vorm van een bus of maak afspraken met het lokale taxibedrijf.

Het organiseren van een kerst- of nieuwjaarsborrel kost altijd meer tijd dan je vooraf denkt. Heb jij hulp nodig met de organisatie? Wij denken graag met je mee en geven advies op maat. Laat je gegevens achter en we bellen je terug met advies op maat.

Bel mij terug

 

Prettige feestdagen en op een fijne memorabele borrel!

 

 

Bron: mkbservicedesk.nl/7000/hoe-maak-mijn-kerstborrel-nieuwjaarsborrel.htm