De lekkerste foodtruck festivals in Amsterdam

Liefhebbers van goed en bijzonder eten (en drinken) trekken er graag op uit om nieuwe smaken te ontdekken. Sinds een paar jaar is er een nieuw fenomeen en sindsdien popt er elke maand wel een nieuw festival op. Nu hoor je ons lekkerbekken niet klagen hoor.

Foodtruck festivals vlakbij Hampshire Hotels

Ben jij ook groot fan van de foodtrucks en foodfestivals?

Dan hebben we speciaal voor jou een kort overzicht van de lekkerste foodtruck festivals van 2017 in Amsterdam op een rij gezet. Groot plus punt: al deze foodevenementen liggen vlakbij een Hampshire hotel: dan rol je zo van de heerlijke keukens je bed in.

Food festivals vlakbij Hampshire Hotels

 

Amsterdam Kookt | 5 t/m 7 mei, 2 t/m 4 juni en 4 t/m 6 augustus, dagelijks tot 22:00 uur | diverse locaties in Amsterdam

De perfecte combinatie van goed eten en lekkere muziek! Amsterdam Kookt bestaat uit een variatie van pop-up restaurants, foodtrucks, een biertuin en wijnplein, een foodmarket en livemuziek. Het leuke aan dit festival is dat je zelf ook nieuwe dingen kunt leren op het gebied van koken. Er zijn allerlei workshops waar je aan mee kunt doen of je kunt een kookdemonstratie volgen. Amsterdam Kookt is gratis te bezoeken.

 

Rollende keukens | 24 t/m 28 mei, dagelijks van 13.00 tot 23.00 uur | Westergasfabriek

Misschien wel de bekendste van Amsterdam! Het weekend van de Rollende Keukens in Amsterdam is op het westergasterrein bij de Westergasfabriek in Amsterdam-West en is gratis toegankelijk. Mobiele keukens vormen samen een groot openluchtrestaurant. Van gastronomische vreetkar tot excentrieke pizzawagen. Het kan best een beetje druk zijn op dit festival, maar dat maakt het niet minder gezellig. Dit jaar een extra lange editie vanwege Hemelvaart.

 

vlalala Foodtruck Hampshire Hotels

 

Taste of Amsterdam | 2 t/m 5 juni, open tot 23.00 uur | Amstelpark

Een culinair feestje in het Amstelpark. Er is niet alleen veel te proeven, maar ook veel te doen op dit festival. Volg een wijnproeverij, kookdemonstratie of ga zelf aan de slag in een van de keukens. Het festival is echt een verzamelplaats van de beste chefs en hun signature dishes. Vind je het lastig kiezen waar te eten? Geen probleem! De grootte van de gerechten geven je de mogelijkheid van meerdere restaurant iets te proeven. Een kaartje kost € 12 (kinderen gratis).

 

Foodtrucks Amsterdam | Blog Hampshire Hotels

 

Food Truck Festival TREK | 14 t/m 16 juli, wisselende openingstijden | Amstelpark

Lekker eten, live muziek en theater, dat is TREK! Hier maak je een smakelijke ontdekkingsreis door het ruime aanbod streetfood. Van sushi tot Surinaams van vega tot burgers; de smaakpapillen worden een weekend lang getrakteerd. Je kunt je dorst uitgebreid lessen bij de speciaalbier bus, de cocktailbar of de uitgebreide wijnbar! Een bezoekje aan TREK wordt compleet gemaakt door bijzondere acts van theatermakers en live performances. Heb je aan het einde van de avond nog energie over? Dan kun je met de voetjes van de vloer en losgaan op de beste funk, soul en dance hits uit de 80’s.

 

Hebben we een food festival gemist? We horen het graag! Laat een reactie achter onderaan deze pagina.

 

 

Bron: amsterdamkookt.nl | tasteofamsterdam.com/ | rollendekeukens.amsterdam/ | festival-trek.nl
Afbeeldingen: Shutterstock.com, Festival TREK