The ‘phone stacking game’

Wie het eerst zijn gsm pakt, betaalt de hele rekening!

15 jaar geleden zeiden we nog tegen elkaar dat we ‘echt niet de hele dag door bereikbaar wilden zijn’. Tegenwoordig blijkt een gesprek voeren, zonder dat de ander tussendoor op zijn of haar smartphone kijkt, de normaalste zaak van de wereld. Dit zien we ook steeds vaker terug in onze restaurants, tijdens een uitgebreide lunch of heerlijk diner. Erger jij je ook aan deze ontwikkeling en zit je tafelgenoot vastgeplakt aan de telefoon? Probeer eens dit spelletje:

 

Spelletje voor tijdens het diner

Wie het eerst zijn gsm pakt, betaalt de hele rekening!

Hoe werkt het?

  1. Het spelletje start als iedereen zijn keuze heeft doorgegeven aan de bedieningsmedewerker
  2. Iedereen plaatst zijn smartphone in het midden van de tafel, op elkaar: er ontstaat een stapeltje van telefoons. Werkt een stapeltje niet zo goed? Iedereen kan ook zijn telefoon omkeren, met het scherm naar beneden.
  3. Diegene die als eerste zijn telefoon van de stapel pakt, of zijn telefoon omdraait heeft verloren en betaalt de rekening voor iedereen.
  4. Draait of pakt niemand zijn telefoon, dan wordt de rekening gewoon gesplit.

 

Laat de competitieve mens in je niet de boventoon voeren: dit spel is eigenlijk niet om te winnen. Al kan het spelletje naar eigen inzicht worden uitgebreid, bijvoorbeeld dat het spel pas in gaat als iedereen zit.

Het doel is vooral om weer even aandacht voor elkaar te hebben. Neem de tijd om te genieten, vooral van elkaar. Avondje uit plannen? Kijk hier voor de leukste restaurants voor een heerlijk diner.

 

Hotels met restaurant

 

 

Bron: businessinsider.com