De Parade 2016

Zweven is leven!

Meer dan 100 theater-, dans- en muziekvoorstellingen zijn er te vinden op de Parade. Jaarlijks rondreizend theatercircus. Naast de avondvoorstellingen zijn er ook speciale kindervoorstellingen, muziekoptredens en workshops.

Voorstellingen op de Parade

Er zijn zoveel voorstellingen dat het onmogelijk is om ze allemaal op te noemen. Kijk voor het complete programma op de website van de Parade. We hebben geprobeerd een mix voor je uit te lichten, zodat je een beetje een indruk krijgt wat er allemaal te doen is.

Parade poster

Parade 2016 tips

Paul Haenen – Haenen wil zingen
Je kent hem misschien als dominee Gremdaat, maar dit jaar speelt Haenen als Haenen. Een opgewekte voorstelling over het naleven van idealen. Doen wat je vindt dat je moet doen. Soms is het fijn om naar vrienden te luisteren, maar soms is het ook goed om je intuïtie te volgen.

De Theatertroep – Vaudeville
Met muziek en dans, rookeffecten en een beetje naakt. Een circus van werkloze komediespelers. Met ginnegappende goochelaars, dansende dieren, behaard bebeende ballerino’s, dikke Duitsers en glunderende gondeliers. En teksten van Tsjechov, Koot & Bie, Brecht en Judith Herzberg. Komt dat zien! Elke avond andere voorstellingen.

Saman Amini / Paradiso Melkweg Productiehuis – Samenloop van omstandigheden
Saman Amini zingt, speelt en vertelt. Over zijn leven, zijn moeder en vader en de liefde, en alles wat nodig is om overeind te blijven als er niks meer overeind staat. In een liedjesvoorstelling schetst hij met anekdotes, projecties en een live band een indringend en autobiografisch portret.

klein-2015-07-03-de-parade-Den-Haag-WWW.HOFFOTO.NL_DSC9169-1-680x326

Orkater / Viktor Griffieon – Sky-Hi & So-Lo
Viktor Griffioen sloot zich op in een kelder, met een gitaar, een lading stoffige rekwisieten uit het Orkater-archief en een dozijn Arnold Schwarzenegger-quotes. Zijn doel; een voorstelling maken over hoe alleen te zijn. Verwacht veel muziek, busladingen gaffertape, gebroken tegeltjeswijsheden en een robot.

Demeiden – Chopchopbangbang
Twee zussen zijn veroordeeld tot een bloedband. Via een dwingend pact proberen zij te ontkomen aan hun lot. Met fysiek geraas en zwetend gezwets gieren hun leventjes voorbij.

De Jeugd van Tegenwoordig presenteert – Watskeburt?! The deleted scenes
In afwachting van de musical over De Jeugd van Tegenwoordig geniet je op de Parade alvast van the deleted scenes. The deleted scenes tonen alles wat het script niet haalde, maar te vet was om weg te gooien. De Jeugd van Tegenwoordig is verantwoordelijk voor het verhaal, maar ze staan op het podium als levensgrote poppen, bediend door poppenspelers.
Eten & Drinken
De heerlijke geuren die je ruikt op de Parade komen van al die fijne standjes en foodtrucks. Kleine hapjes, stevige maaltijden, sangria of toch een cocktail. De keukens serveren hun maaltijden tot laat in de avond of totdat het op is. Je kunt zelf je poffertjes bakken bij het Poffertjespaleis Au Gwen Marie of genieten van zomers eten zonder poespas bij Haute Friture met eigen kroketten en burgers. Hotmamahot is de plek waar de Arabische en Europese keuken elkaar ontmoeten met heerlijke mezze gerechten om te delen, zoals kip met citroen. Of neem een snack zoals de lamsburger met zoete aardappelfrietjes. De verschillende barren (wijnbar, bier, of koffiebar) zorgen voor de versnaperingen bij al dat lekkere eten.

Joep-van-Aert-3

Zweven is leven

Tip: laat een leuke polaroidfoto maken als je in de zweefmolen zit. Een leuk aandenken voor thuis!

De zweefmolen krijgt een aparte vermelding. Wie ooit na 22.00 uur in de zweefmolen heeft gezeten weet waarom. De wind door je haren, de lichtjes die voorbij schieten, de geuren uit de foodtrucks en de geluiden uit vanuit de tenten. Hier voel je de Parade tot in je tenen en dit moet je meemaken!

Kinderparade
Iedere dag is er ook een kinderparade, speciaal voor de allerkleinsten tot bijna-volwassenen. Knutselen en timmeren kan bij Villa Lila, heerlijk zweven in de zweefmolen of dansen in de Silent Disco. Lekker muizen kunnen de kleinsten ook, bijvoorbeeld door zelf poffertjes te bakken. Er zijn veel speciale kindervoorstellingen. Kijk hier voor de lijst. http://www.deparade.nl/rdm/programma/kinderparade/

2015-06-24-de-parade-rotterdam-Erik-van-t-Hof-680x451

Data De Parade per stad
Rotterdam: donderdag 23 juni t/m zondag 3 juli – Museumpark
Den Haag: vrijdag 8 t/m zondag 17 juli – Westbroekpark
Utrecht: vrijdag 22 juli t/m zondag 7 augustus – Moreelsepark
Amsterdam  vrijdag 12 t/m zondag 28 augustus – Martin Luther Kingpark
Traditiegetrouw sluit de Parade af in Amsterdam.  

Openingstijden en prijzen
Kijk voor de actuele openingstijden op de website van de Parade. Tot 16.00 uur is het terrein gratis, daarna € 7,50 per persoon. De prijzen voor de voorstellingen variëren van € 2,- tot € 10,-

 

De Parade is een echte must-see in de zomer en een reden om naar toe te reizen of als activiteit te ondernemen tijdens een citytrip of weekendje weg naar een van deze leuke steden. Maak het jezelf gemakkelijk en blijf overnachten na een avondje Parade. Kijk hier voor de actuele beschikbaarheid:

 

Zoek & boek een hotel

 

 

Let op: niet alle voorstellingen zijn in alle steden
Bron: deparade.nl
Bron afbeeldingen: header afbeelding is Den Haag 2015, Erik van ’t Hof, Rotterdam 2015, Erik van ’t Hof, Amsterdam 2014, Joep van Aert, Paradebeeld 2016 – Luis Rios-Zertuche