De mooiste hotelkamers

Hotelkamers zijn soms ingericht door architecten, designers en interieurspecialisten, maar wat zijn nu toch die unieke kenmerken waardoor een hotelkamer zo fijn voelt? Elke hotelkamer heeft wel een bepaalde allure of luxe die je thuis ook zou willen ervaren. Van die heerlijk strakke lakens, mooie lampjes en dan die badkamers!

Wat hotelkamers ook allemaal gemeen hebben, is de juiste combinatie tussen functionele oplossingen, zeker wanneer het een kleine ruimte is, een design of mooie inrichting.

Ben jij ook wel eens helemaal verzot geweest op een hotelkamer dat je er eigenlijk niet meer weg wilde? Met deze tips kun je thuis heel makkelijk die fijne hotelkamer-sfeer creëren. Eén waarschuwing voordat je verder leest; na deze tips wil je je slaapkamer waarschijnlijk nooit meer uit!

Grote muurschildering

Kamer Oog Designhotel Maastricht

Hoe gaaf is dit grote schilderij boven het bed in een van de kamers van Hampshire Designhotel – Maastricht? De naam van het hotel verraadt het al; hier weten ze wel wat design is. Zelf kun je dit natuurlijk ook heel makkelijk voor je eigen kamer creëren. En het hoeft niet eens zo duur te zijn. Loop bijvoorbeeld eens binnen bij Ikea of kijk online bij: https://www.juniqe.nl/wanddecoratie. Hier hebben ze veel mooie grote posters voor een betaalbare prijs.

 

Niet voor muurbloempjes

The Manor hal

Vind je een groot schilderij aan de muur niet leuk genoeg? Kies dan voor behang met een opvallende print! Oké, de muur zoals deze gang in Hampshire Hotel – The Manor Amsterdam is misschien iets te veel van het goede voor je hele slaapkamer, maar je kunt er ook voor kiezen om één muur te behangen. Op die manier richt je hier direct de aandacht op en kun je echt een statement maken. Op www.debehangsite.nl kun je je helemaal uitleven met wel 10.000 behang designs.

 

Hoofdzaken

Maastricht kamer hoofdbord

Een mooi hoofdbord maakt een bed helemaal af. Zeker wanneer je kiest voor stoere houten of leren materialen zoals ze bij Hampshire Designhotel –  Maastricht of Hampshire Boshotel – Vlodrop doen. In veel hotels vind je een zogenaamd bed board waar de stijl van de kamer mee wordt bepaald, een echte eye catcher voor je kamer!

Boshotel Vlodrop hoofdbord

Als je denkt dat je hier speciaal een nieuw bed voor moet kopen heb je het mis. Een hoofbord kun je in veel meubelzaken kopen, of leuker zelfs, je maakt er zelf een! Hoe je dat doet, kun je hier lezen.

 

Matchen maar!

Kleuren matchen Zutphen s Gravenhof

Om een kamer als deze te realiseren hoef je geen Jan des Bouvrie te zijn of een interieur opleiding te hebben gevolgd. De truc is om veel plaatjes te zoeken van kamers die je mooi vindt, en dan heel goed te kijken. Wat vind je mooi? Zoek de overeenkomsten in kleur en kies er een die je leuk vindt. Laat deze kleur subtiel en op verschillende manieren in je kamer terugkomen. Stoffeer je stoel bijvoorbeeld met dezelfde stof als je kussentjes, of gebruik dezelfde kleur voor je gordijnen. In Hampshire Hotel – ’s Gravenhof Zutphen hebben ze de rest van de kamer, zoals de muren, het plafond en de lakens rustig gehouden qua kleur, waardoor ze een heel speels effect weten te creëren.

 

“Sweet dreams”

Quote muur Churchill Terneuzen

In Hampshire Hotel – Churchill Terneuzen inspireren ze op een andere manier, helemaal van deze tijd. Wat is jouw favoriete quote? Geef je slaapkamer een persoonlijke touch door deze op een muur te plaatsen. Op www.mooiopdemuur.nl kun je zelf dit soort teksten als muurstickers ontwerpen en bestellen. Kies de lettertype, de kleur en de grootte van de tekst, en klaar is kees. Sweet dreams!

Heb je inspiratie nodig voor een mooie quote? Je vindt er genoeg op google, maar ook Pinterest is een verzamelplaats voor de mooiste teksten. Teveel keuze? Zoek eens op beroemde personen, zoals de Dalai Lama, Audrey Hepburn, Oprah Winfrey, Henrey Ford etc.

 

Haal die verzameling uit de kast!

Collecties aan muur - Delft Centre

Ben jij een fervente verzamelaar van spulletjes? In plaats van deze in of op je kast te zetten kun je er ook voor kiezen ze bij elkaar, aan de muur te hangen of op een plank te zetten. Zo hebben ze bij Hampshire Hotel – Delft Centre hun favoriete muziekplaten ingelijst. Wil je er nou echt iets leuks van maken? Koop dan bij de Xenos of de Ikea wandplankjes of – kastjes. Op die manier geef je je favoriete spulletjes een speciaal plekje op je kamer. Speel met verschillende fotolijstjes en spulletjes bij elkaar. Plantjes en andere materialen geven een heel leuk effect.

TIP: Kijk ook hier weer goed naar de kleur. Foto’s, lijstjes of accessoires in dezelfde kleur geven een rustgevend en mooi effect.

 

4 stijlen 1 kamer

4 stijlen Kasteel Daelenbroeck

Hier moet je wel een beetje lef voor hebben hoor! Een blauwe bank met kekke print, een rood plafond, een druk behangen muur en Perzisch tapijt is nou niet echt de meest voor de hand liggende combinatie. Maar juist dat maakt deze Split Level Suite in Kasteel Daelenbroeck zo bijzonder. Want wie zegt dat je slaapkamer in één stijl moet zijn? Wil je dit nu ook voor je eigen kamer realiseren maar weet je niet goed hoe je moet beginnen? Lees hier dan even de tips van de designers van Roomed.

 

Oud en nieuw

Oud en nieuw Kasteel Essenburgh

VTWonen is altijd een goede inspiratiebron. Dat moeten ze ook bij Hampshire Hotel – Kasteel de Essenburgh hebben gedacht. Het kasteel heeft de hulp ingeroepen van een aantal VTwonen designers voor een paar kasteelkamers. Hier zie je goed de mix tussen oud & nieuw, modern en historisch. Wij zijn verliefd op de details zoals het krukje in plaats van het nachtkastje, de oude klok en de charmante lampjes aan de muur. De koffer maakt het natuurlijk helemaal af.

 

Arabian nights

1001 nacht - Hampshire Hotel Emmen

Dit is absoluut een kwestie van smaak, maar opvallend en verrassend is het zeker! Aladin en Jasmin zullen zich hier zeker thuis voelen. Hou jij ook van 1001 nacht en haar mystieke sfeer? In Hampshire Hotel – Emmen hebben ze een kamer waar je dan vast een keer wil overnachten. Of gebruik de kamer als inspiratie voor je eigen slaapkamer. Naast de specifieke kleuren heb je met een aantal accessoires al snel de juiste sfeer te pakken. Spulletjes met een Oosters tintje verkopen ze bijvoorbeeld bij 1000en1nacht in Den Bosch. Zoals Marokkaanse lampen, tot Oosterse dienbladen en spiegels. Wil je meer ideeën opdoen, neem dan vooral een kijkje op Pinterest.