Strand in de stad!

Zal je net zien. Heb je een stedentrip gepland staan, wordt het tropisch warm! Dan wil je eigenlijk niets liever dan lekker aan het strand liggen of onder een parasol duiken met een verkoelend drankje.

Veel grote steden hebben stadsstranden met alle liefde omarmd en dat scheelt weer files en uren reistijd. We hebben de leukste stadsstranden voor je op een rij gezet. Dan hoef je niet meer te kiezen tussen strand of stad en is je stedentrip compleet.

Strand Amsterdam

Amsterdam ligt helaas niet direct aan zee en mist daardoor een kenmerkende boulevard, maar goudgeel strand is er volop met de leukste stadsstranden. Oost, West, op het strand ben je op je best. Ga je naar Strand zuid, Pllek, strand west of toch naar Blijburg? Ieder strand in Amsterdam heeft zijn eigen voordelen en op zomerse dagen allemaal even gezellig druk.

Stadsstrand Blijburg | Blog Hampshire Hotels

Blijburg aan zee | Pampuslaan 501, Amsterdam
In IJburg vind je Blijburg aan Zee. Hier is een breed strand te vinden, je kunt er zwemmen en in de zomer is er vaak live muziek of is er een bruisend feestje. De boten varen er graag een stuk voor om en varen zo het strand op. Blij aan het IJ vier je hier de zomer, al is het restaurant van Blijburg ook in de winter open (met open haard!). Pluspunt is ook de uitstekende WiFi verbinding.

Stadsstrand Blijburg | Blog Hampshire Hotels

Fotograaf: Kimberly Muis

StrandZuid | Europaplein 22, Amsterdam
Strand Zuid ligt tussen de RAI en het Beatrixpark. Onlangs nog volledig gerenoveerd, dus helemaal klaar voor het mooie weer. Hier geniet je van een brunch of diner aan het water. Soms hebben ze bierborrels en andere hippe Amsterdamse gatherings en het is hier altijd gezellig.

Pllek | TT Neveritaweg 59, Amsterdam
Steek met het pontje over het IJ, loop door naar de hijskraan naast de hellingen en je komt uit bij Pllek. Een levendige sfeer en fijn stadsstrand op de NDSM. Hou de website van Pllek goed in de gaten, in de zomer hebben ze leuke filmavonden. Hier is het uitzicht nooit hetzelfde en heb je de leukste middagen en avonden. Vrij, verrassend, warm en creatief ervaar je hier een eilandgevoel midden in de stad.

Stadsstrand Roest Amsterdam | Blog Hampshire Hotels

Amsterdam Roest | Czaar Peter Straat 213, Amsterdam
In Amsterdam Oost zit een creatieve vrijplaats met een industriële uitstraling. Eigenzinnige zitjes, kunst en gezellige hoekjes op het Oostenburgereiland is Amsterdam Roest. Bekijk ook even de agenda als je van plan bent om naar Oost te trekken want Roest heeft vaak leuke marktjes en events op het programma staan.

Stadsstrand Nijmegen

Honigcomplex | Waalfront Nijmegen

De nieuwste creatieve hotspot aan de Waal in Nijmegen is het Honigcomplex. Echt een strand is het niet, maar je kunt er wel heerlijk eten en drinken, winkelen, genieten van muziek en nog veel meer! En dat alles met uitzicht op het water. Er vinden hier vaak leuke evenementen plaats, dus check vooraf vooral even de website.

Sprok Beach | Blog Hampshire Hotels

Sprok | Waaldijk 9, Bemmel/Lent
Beetje Ibiza-achtig cafeetje, maar of het nou echt Nijmegen is? Het ligt in ieder geval aan de Waal. Met ligstoeltjes op het strand, loungebanken op het terras en een relaxt deuntje op de achtergrond is het bij Sprok prima uit te houden op een zonnige dag. Geopend van april tot oktober.

Strand Groningen stad

Bleek het enige stadsstrand van Groningen vorig jaar nog maar van tijdelijke aard, blijft deze wegens succes nu permanent. En nog beter, hij is nu twee keer zo groot. Vinden wij leuk!

Stadsstrand Groningen | Blog Hampshire Hotels

Strand Ebbingekwartierterrein | Kolendrift 7, Groningen
Het lijkt een beetje op een Zandvoorts strand en op het terrein vind je onder andere een duikboot van autobanden. Het stadsstrand Ebbingekwartier heeft naast heel veel zand ook een overdekt terras (lekker voor de ‘Hollandse zomer’). Op zondagmiddag is er vaak live muziek en je kunt hier verschillende sportieve activiteiten ondernemen zoals jeu-de-boules, bootcamp trainingen of beach volleyballen.

Stadsstrand Rotterdam

Ook in Rotterdam kun je net doen alsof je aan zee ligt. Niet zo gek ook; aan die prachtige Maas. Er zijn meerdere stadsstranden, dus mocht het aan het ene strandje te druk zijn – dan kun je altijd nog naar de volgende reizen.

Strand bij De Esch | Nesserdijk, Rotterdam
Het wordt ook wel een geheim stadsstrand genoemd, maar zo geheim is het niet meer. De Esch is een heel klein strandje en zit dan ook snel vol. Tegenover het havengebied met de boten die zorgen voor wat golven zit je hier heerlijk aan de Maas. Er is geen website bekend, maar via google maps kom je een heel eind.

Nesselande strand Rotterdam | Blog Hampshire Hotels

Strand van Nesselande | Zevenhuizerplas, Rotterdam
Typisch een plek waar je veel inwoners aantreft. Rotterdam-Oost is de plek van dit stadsstrand aan de Zevenhuizerplas. Strand van Nesselande is prima bereikbaar met het openbaar vervoer, je mag hier barbecueën en de supermarkt en snackbar zitten om de hoek, dus dat koude drankje is ook zo geregeld.

Het Quarantaineterrein (Heijplaat) | Noordzeeboulevard 501, Rotterdam
Het wordt ook wel het rauwe randje van Rotterdam genoemd. Het strandje geeft een fantastisch uitzicht over de voorbijvarende vrachtschepen en om hier te komen loop je langs een klein huisje, over een zandpad langs bomen en struiken tot je ineens op het strandje staat. Het terrein is een rijksmonument naast de RDM Rotterdam en was oorspronkelijk bedoeld om besmette zeelieden te isoleren. Neem wel je eigen eten en drinken mee want er zijn hier geen voorzieningen.

Kralingse plas Rotterdam | Blog Hampshire Hotels

De Kralingse Plas | Plaszoom 354, Rotterdam
In het Kralingse Bos vind je de Kralingse Plas. Ruimte zat en heerlijk om een zomerse dag door te brengen. Het voelt meer aan als een park dan een stadsstrand, maar dat mag de pret niet derven. Ook hier mag je lekker barbecueën en kinderen vermaken zich hier prima. Geen zin in zand tussen de tenen? Zoek dan het terras op van Café de Tuin. Het terras met picknicktafels, gras, houten banken en goed uitzicht is een prima plek om even van de zon te genieten. http://www.restaurantdetuin.nl/

Verrassend zomerse citytrip

Mochten de mussen nog niet dood van het dak vallen, de stadsstranden zijn de hele zomer open en je kan er ook zonder teenslippers een prima middag hebben.