Schaatsen op de ijsbaan

Schaatsen midden in de stad

Hoewel het december is, is het nog erg zacht voor de tijd van het jaar. Waaraan je wel merkt dat het winter is, zijn die leuke ijsbanen die overal weer oppoppen. Ga je deze winter nog een leuke city trip maken? Bindt vooral ook even de schaatsen onder voor dat echte winterse gevoel, en geniet van koek & zopie achteraf. De perfecte winterse activiteit om je city trip compleet te maken.

Wereldberoemd op het Leidseplein
Menig toerist heeft hier al eens de ijzers onder gebonden, en ook dit jaar is de ijsbaan weer te vinden in het centrum van Amsterdam. Winterplaza op het Leidseplein staat garant voor onvergetelijk Hollands winterplezier! Na het schaatsen kun je genieten van een lekkere wafel of oudhollandse poffertjes. Of geniet van een (warm) drankje in het beroemde Café Americain.

Knüss Winterfest
Utrecht omarmt de winter! De Utrechtse binnenstad transformeert tot een winters paradijs waar je het vanzelf warm van krijgt. Van schaatsen over de ijsbaan, tot aan kerstmarkten en muziek. Voor het eerst zal de ijsbaan overdekt zijn.  Een doorzichtige tent van 50 meter bij 20 meter zal de ijsbaan overkappen en huis bieden aan een echte “Biergarten”. Lees hier verder over historisch Utrecht.

Maak je city trip compleet en ga schaatsen op de ijsbaan

Maak je city trip compleet en ga schaatsen op de ijsbaan

Winter Wonderland in Enschede
Walking in a winter wonderland: de kersthit komt in de decembermaand tot leven in Enschede. Tijdens Winter Wonderland laat de binnenstad zich van haar warmste kant zien. Met onder meer een ijsbaan op de Oude Markt, muziek in de straten en overal verlichting wordt er volop ingezet op sfeer en beleving.

Emmen on Ice
Voor de 10e keer een ijsbaan op het Marktplein in Emmen, tegenover de Grote Kerk met onder andere een de Emmen on Ice Curling Cup. Haal de schaatsen maar uit het vet want ook dit jaar komt er een tent over de ijsbaan dus of het nu goed of slecht weer is, schaatsen kan altijd.

 

De winter van 1995/1996 was de koudste winter van de afgelopen twintig jaar, kijk jij stiekem alweer uit naar de zomer. Of ben je je schaatsen aan het slijpen? Kijk hier voor de leukste arrangementen om je city trip compleet te maken, en geniet na het schaatsen van een heerlijk culinair diner.

De leukste city trips

 

Bron: bezoek-utrecht.nl/knuss-winterfest | ijsbaanamsterdam.nl | uitinenschede.nl/Winter-Wonderland/ | emmenonice.nl/