Mmmassage

Een massage geven moeilijk? Niet met deze tips!

Een massage krijgen is heerlijk ontspannend. Even optimaal tot rust komen en genieten van warme vingers die je spieren kneden. Een massage geven kan ook heel leuk zijn, maar misschien een beetje lastig. Te hard, te zacht, je kietelt. Lees hier hoe je een rugmassage geeft die wel prettig is.

Comfort boven alles

  • Het ligt eraan wie je gaat masseren. Is het een vriend, familielid of je partner? Zorg ervoor dat de locatie waar je de massage gaat geven, niet ongemakkelijk voelt. Een massagetafel heeft niet iedereen in de schuur staan, een paar alternatieven: een stevige keukentafel, met een matras op de grond, een brede bank of gewoon comfortabel op het bed.
  • Leg een schoon laken neer voor de hygiëne. Het laken vangt ook eventuele olie op.
  • Zorg voor een warme kamer, maar niet te heet
  • Een zacht muziekje zorgt voor de juiste stemming. Geen Hollandse meezingers, Top-40 of stevige Rock maar een rustig klassiek muziekje of natuurgeluiden werken het beste.
  • Prettig licht helpt ook om te ontspannen. Ga je je partner masseren? Dan is kaarslicht romantisch. Geef je de massage niet aan je partner? Zacht licht van een schemerlamp helpt ook om te ontspannen.

Alles klaar? Liggen maar!
Je proefkonijn mag nu op zijn buik gaan liggen. Een dun kussentje is fijn en een handdoek over de bips kan het eventuele ondergoed beschermen tegen lotion of olie.

Vertel rustig wat je gaat doen en geef af en toe de tip om rustig en diep adem te halen. In het begin is het misschien een beetje spannend voor allebei. Ga geen (vieze) grapjes maken en vraag om het te laten weten als je massage pijn doet.

Zachtjes kneden en knijpen

Zachtjes kneden en knijpen

Gebruik massageolie. Ongeveer een theelepel is voldoende om mee te starten. Wrijf met je handen over elkaar om de olie op te warmen. Er zijn veel verschillende soorten olie te verkrijgen, maar het maakt niet uit wat voor soort je gebruikt.

Verspreid de olie over de rug met allebei je handen, dit is de start van de massage. Smeer de olie rustig van onder, met een draaiende beweging over de schouders, weer terug naar beneden. Hou dit een minuut of drie vol, ondertussen warmen de rugspieren op. Vergeet ook de nek niet mee te nemen.

Zachtjes kneden
Gebruik je handpalmen en vingertoppen om zachtjes de rug te kneden. Begin bij de taille en ga langzaam naar boven, bij de schouders aangekomen wrijf je met platte handen weer naar beneden. Het kneden mag best een beetje stevig maar ga niet knijpen.

Kloppen en tikken
Bal je handen tot vuisten en bons daarmee op de rug, uiteraard zachtjes. Werk wederom van onder naar boven. Wissel af met platte handen, vingertoppen (piano spelen) en licht knijpen. Hou dit ongeveer drie minuten aan.

Zachte druk met de duimen

Zachte druk met de duimen

Wax on – wax off
Maak een platte hand, hou je vingers bij elkaar en hou je duim aan de zijkant. Masseer nu met een lichte druk op je duim. Creëer druk door te je handen te draaien naar de zijkant. Denk aan The Karatekid: wax on – wax off en werk van boven naar beneden.

Deze kent iedereen
Spreid je vingers iets en je duim wat meer naar de buitenkant, als een soort waaier ga je van boven naar beneden. Begin bij de nek en langs de ruggengraat naar beneden. Concentreer je op de spieren aan de zijkant van de ruggengraat. Wissel af door af en toe druk te geven op je duimen. Dit is de meest standaard massagetruc. Vergeet niet de nek en schouders goed mee te nemen. Je duimen bewegen het meest maar vergeet ook niet je vingertoppen mee te laten doen.

 

Afsluiter van een fijne rugmassage

Afsluiter van een fijne rugmassage

 

Was het fijn?
Sluit de massage af door aan de zijkant te gaan staan. Pak de verste heup met een hand, en leg je andere hand op de heup het dichts bij jou. Strijk nu met een vloeiende beweging over de rug, laat je handen in tegenovergestelde richting van elkaar op en neer bewegen. Werk van de heupen naar de schouders. Herhaal dit 3 keer.

 

 

 

 

 

En? Heeft diegene genoten? Of heb je zelf nu ook zin gekregen in een heerlijke massage? Kijk hier voor de fijnste nachtjes weg met wellness centra en boek een behandeling of massage erbij!

Overnachten met wellness

 

Bron: http://www.wikihow.com/Give-a-Back-Massage