City trip Eindhoven

Muziek in ‘de verboden lichtstad’

Vroeger stond een deel van Eindhoven bekend als de ‘verboden stad’. Het terrein Strijp-S was afgesloten door slagbomen en alleen toegankelijk voor werknemers van Philips. Ruim acht jaar geleden kreeg het gebied een nieuwe culturele functie. Hippe jonge bedrijven trekken naar deze creatieve broedplaats en schijnen met een nieuw licht op het oude industriecomplex. Eindhoven wordt daardoor steeds creatiever en muzikaler, ontdek het zelf en bezoek bijvoorbeeld:

Het Klokgebouw
Een fijne muzikale locatie in Eindhoven is het Klokgebouw. Oorspronkelijk is dit de fabriek voor bakeliet of, zoals Philips het noemde: Philite. Hier vinden leuke evenementen als de Dutch Design Week, GLOW en Club Lebowski plaats. Ook vinden hier gave festivals zoals We are Electric 2015 en concerten van hippe artiesten zoals Years & Years plaats.

Tip: Bezoek de leuke urban boetiekjes op Strijp-S

Het Ketelhuisplein
Het kloppend hart van Strijp-S als het om muziek en evenementen gaat. Het Ketelhuisplein biedt ruimte voor duizenden bezoekers die afkomen op een gevarieerd programma, met allerlei leuke activiteiten met eten en muziek. Met een eigen bakkerij en koffiehuisje zit er naast het plein ook een Foodlab voor culinaire projecten.

Muzikaalgebouw de Effenaar

Muzikaalgebouw de Effenaar

Even naar…
Aan de andere kant van de stad zit nog een bijzonder muzikaal gebouw: de Effenaar. In de jaren ’70 was het gebouw waar de Effenaar oorspronkelijk in zat een linnenfabriek. In de linnenfabriek werd een machine gebruikt om materialen te effenen: een effenaar. Het woord is ook een populaire variant op ‘even naar…’. Heel wat bekende namen hebben in deze poptempel opgetreden, zoals Massive Attack, de Jeugd van Tegenwoordig, Kovacs, Oscar and the Wolf en Manic Street Preachers.

Zin in een muzikaal en cultureel weekend? Bezoek lichtstad Eindhoven.

Hotels in Eindhoven

 

 

Bron: ketelhuis.com | driehoekstrijps.nl | effenaar.nl/ | thisiseindhoven.nl