Citytrip Eindhoven

Citytrip Eindhoven: muzikaal, innovatief en creatief

Een goede reden voor een weekendje weg is zo gevonden, maar waar gaat de reis naar toe? Al eens aan een citytrip Eindhoven gedacht? Eindhoven wordt steeds creatiever en muzikaler. Het bruist, is jong en innoverend. Lees hier onze top 6 tips met wat er te doen is in Eindhoven:

Effenaar GLOW Eindhoven | Blog Hampshire Hotels

De Effenaar tijdens GLOW Eindhoven nov ’16

1.       Muzikale avond? Even naar…

In de jaren ’70 was het gebouw waar de Effenaar oorspronkelijk in zat, een linnenfabriek. In de fabriek werd een machine gebruikt om materialen te effenen: een Effenaar. Heel wat bekende namen hebben in deze poptempel opgetreden, zoals Massive Attack, de Jeugd van Tegenwoordig, Kovacs, Oscar and the Wolf, Manic Street Preachers. Kijk hier voor de actuele agenda en concertkaartjes.

2.       Strijp-S en het Klokgebouw

Vroeger stond dit deel van Eindhoven bekend als de ‘verboden stad’, het terrein was afgesloten door slagbomen en alleen toegankelijk voor werknemers van Philips. Inmiddels is Philips vertrokken naar Amsterdam en hebben de industriële gebouwen een nieuwe culturele functie gekregen. Strijp-S is nu voor Eindhovenaren the place to be.

Strijp-S Eindhoven | Blog Hampshire Hotels

‘Feelgood market’ in de zomer bij Strijp-S

Hippe jonge bedrijven vinden hun toevlucht naar deze creatieve broedplaats en schijnen met een nieuw licht op het oude industriecomplex. Met filmzalen, culturele creatieve ondernemingen, shopping in leuke urban boetiekjes, festivals en concerten.

Het Klokgebouw
Een fijne muzikale locatie in Eindhoven is het Klokgebouw. Oorspronkelijk is dit de fabriek voor bakeliet (of, zoals Philips het noemde: Philite).

Het Ketelhuisplein
Het kloppend hart van Strijp-S als het om muziek en evenementen gaat. Het Ketelhuisplein biedt ruimte voor duizenden bezoekers die afkomen op een gevarieerd programma, met allerlei leuke activiteiten met eten en muziek. Met een eigen bakkerij en koffiehuisje zit er naast het plein ook een Foodlab voor culinaire projecten.

NATLAB | Kastanjelaan 500
Er is altijd iets te doen in het bij Strijp-S. Vergeet ook niet om een bezoekje te brengen aan NATLAB. Kijk hier voor de actuele agenda.

Wist je dat in NATLAB ooit de cd is bedacht? Nu kun je er naar de bioscoop en lekker eten bij Radio Royaal. Een restaurant waar nog steeds machines staan, heel cool.

3.        Winkelen in Eindhoven

Het centrum van Eindhoven is ideaal om even te gaan shoppen. Loop bijvoorbeeld door Kleine Berg, volgens velen een van de leukste straatjes van Eindhoven, maar vergeet ook niet om even buiten het centrum te kijken, bijvoorbeeld bij een nieuw gedeelte wat in opkomst is: Woensel.

Eindhoven woensel | Blog Hampshire Hotels

Urban shopping bij Woensel Westsides Stores

Woensel Westsides Stores | Edisonstraat
Zoals ze zichzelf noemen: origineel, eigenwijs en een beetje underground. Heb je zin in een bio-smoothie of ben je op zoek naar vinyl? Dan is Woensel Westsides Stores een aanrader. Een walhalla voor vintageliefhebbers en fans van hippe urban winkeltjes. Je vindt er kinderspulletjes bij Hip & Groen, een fietsenwinkel, tattooshop, bloemenwinkel, woon- en modeaccessoires of lokale lekkernijen bij Eten Zonder Streken. Hier vind je creatieve ideeën, leuke concepten en bijzondere boetiekjes.

Shoppen in Eindhoven

In het centrum kun je prima winkelen met een uitgebreid aanbod aan winkels, warenhuizen en leuke boetiekjes. De grote ketens vind je aan de Rechtestraat, een van de drukst bezochte winkelstraten van Nederland. Via de Hooghuisstraat loop je richting De Bergen, met stripwinkel Eppo

Eppo Stripspeciaalzaak | Kleine Berg 33
Je kunt je man ook even achterlaten in stripwinkel Eppo, een walhalla voor liefhebbers van comics met een enorm aanbod. Zo kan jij ongestoord nog een paar winkels in.

de Blob Eindhoven | Blog Hampshire Hotels

Als je verder door het centrum slentert, zie je vanzelf het futuristische gebouw de Blob, met een boekhandel en merken als Sissy Boy. Wandel je door naar De Bergen dan vind je daar nog meer leuke winkels en de leukste cafés, voor een welverdiende borrel.

Wildenberg Mode | Kleine Berg 53
Mannen kunnen hier zeker slagen. Stijlvol en luxe en je vindt hier de mooiste pakken.

Eetcafé Bommel | Kleine Berg 32
Heel gezellig café met veel locals, waar je uitstekend kunt eten. Je geeft vooraf aan of je iets niet lust, of dat je vegetarisch bent en dan volgt wat de pot schaft.

Ijssalon Roma | Heuvel Galerie 126
Ijs alleen in de zomer? Niet in Eindhoven. Bij ijssalon Roma is het het hele jaar tijd voor ijs, gemaakt met een oud Italiaans familierecept. Bijna iedere Eindhovenaar kent de zaak en eet er wel eens ijs.

Welp | Kleine Berg 35 |
Je kunt hier ook prima lunchen maar als je trek hebt in een wijntje is Welp een leuke plek. Ze serveren een high wine (wel even vooraf reserveren). Een paar glazen wijn met de lekkerste hapjes. Heerlijk borrelen na een dagje shoppen in Eindhoven.

4.     Eten & drinken in Eindhoven

Liever iets anders? Loop door de Dommelstraat vlak bij het station, of een schuif aan bij een van de andere tips voor een lekker restaurant:

Antonio’s | Dommelstraat 16
Een van de leuke restaurantjes in Eindhoven is Antonio’s met echt goed Italiaans eten. Zonder poespas lekker eten en proef vooral even de onweerstaanbare Limoncello.

Radio Royaal | Ketelhuisplein 10
In het voormalige energiehuis van Philips zit Radio Royaal. Trendy restaurant, een hotspot van Eindhoven, met uitstekend eten en een industriële uitstraling.

Brasserie FLO Eindhoven | Veldmaarschalk Montgomerylaan 1
Een stukje Parijs in Eindhoven. Liefhebbers van de Franse keuken reserveren een tafel bij Brasserie FLO Eindhoven. De menukaart staat boordevol klassiekers zoals de beroemde steak tartare, fruits de mer en crème brulée?

5.        De leukste evenementen in Eindhoven

Dutch Design Week | Eerstvolgende editie: 21 tot en met 29 oktober
Elk jaar in oktober is er de Dutch Design Week in Eindhoven. Voortgekomen uit de Dag van het Ontwerp biedt het programma een mix van nieuw talent, gevestigde namen en gerenommeerde bureaus. De volgende editie is van 21 tot en met 29 oktober, dan komt alles samen wat Eindhoven herbergt: industrieel en kunstzinnig design en technologie.

GLOW Eindhoven | Blog Hampshire Hotels

GLOW Eindhoven | Eerstvolgende editie: 11 tot en met 18 november 2017
Een week lang in het donker door de stad struinen langs mooi uitgelichte gebouwen. GLOW Eindhoven is grotendeels gratis te bezoeken en bestaat ut een leuke route langs allerlei spectaculaire lichtshows. De volgende editie van GLOW is van 11 tot en met 18 november.

6.     Leuke musea

Eindhoven heeft veel te bieden op het gebied van kunst, cultuur en design. Als je een citytrip Eindhove maakt dan kom je de gloeilampenfabrikant overal tegen. Eigenlijk is Eindhoven gebouwd voor Philips. Je ontdekt er alles over in het Philips Museum.

Philips Museum | Emmasingel 31
De eerste gloeilampen werden gemaakt in een piepklein gebouwtje in het centrum, het huidige Philips Museum

Van Abbemuseum | Blog Hampshire Hotels

Van Abbemuseum | Bilderdijklaan 10
Liefhebbers van hedendaagse kunst bezoeken het Van Abbemuseum, met een imposante collectie met werken van o.a. Picasso, Chagall, Mondriaan en Appel.

DAF Museum | Tongelresestraat 27
De vindingrijkheid die DAF voertuigen kenmerkt, vanaf 1928 tot heden is super boeiend, ook als je niet heel erg van auto’s houdt of af weet.

Bijzonder overnachten in Eindhoven

Het Gezellenhuis van Philips
Geheime ondergrondse gangen, koninklijke gasten; als de muren van een hotel eens konden praten… Waar zouden de dames in het Gezellenhuis van Philips bijvoorbeeld over hebben?

Het monumentale pand van Hampshire Hotel – Parkzicht Eindhoven werd in 1930 gebouwd als gezellenhuis voor ongehuwde medewerkers van Philips. Het snel groeiende gloeilampenbedrijf bouwde overal in de stad woningen om de woningnood op te lossen. In Parkzicht was ruimte voor vijftig jonge vrouwen. Tijdens de Tweede Wereldoorlog werd het pand bezet door de Duitsers en na de oorlog kreeg het z’n hotelfunctie.

De geschiedenis van Eindhoven en het pand is overal in het hotel terug te vinden. In de boekenkast van de parkkamers staan boeken die teruggaan tot 1920 en hangen kunstwerken. In de overige kamers wordt de sfeer bepaald door foto’s van historisch Eindhoven.

citytrip Eindhoven | Blog Hampshire Hotels

Panorama uitzicht over Eindhoven bij Hampshire Hotel – Crown Eindhoven

Overnachten in het centrum
Overnachten middenin het centrum van Eindhoven kan bij Hampshire Hotel – Crown Eindhoven
Brabantse gezelligheid in het hart van de lichtstad, met het centraal station van Eindhoven op loopafstand. Dit hotel ligt heerlijk centraal en heeft een mooi uitzicht op het stadscentrum.
Ook overnachten in Eindhoven? Kijk voor hier voor alle hotels in Eindhoven

 

Citytrip Eindhoven

 

 

 

Bron: magazine: check-in Welkom bij Hampshire Hotels
Bron afbeeldingen:  Alex Tihonovs / Christian Mueller  / Dennis van de Water / Pieter Roovers / stockvideoshooter / Shutterstock, Inc. en via website westsidestores.nl