Citytrip naar wonderschoon Antwerpen

Het historisch centrum, pleintjes en binnenhofjes op onverwachte plaatsen, urban street art, Belgische lekkernijen, het MAS en de Kathedraal. Antwerpen is een wereldse stad en perfect voor een citytrip. Er is zoveel te zien en te doen!

Shoppen in Antwerpen

Je kunt natuurlijk naar Antwerpen gaan om uitgebreid te shoppen. Het wordt niet voor niets het kloppend modehart van België genoemd. Je kunt er echt fantastisch winkelen! Van hot & happening-conceptstores tot boetiekjes van beroemde ontwerpers, grote ketens met de bekende merken en kleine leuke souvenirwinkeltjes. In Antwerpen gaat ieder modehart sneller kloppen.

Seven Rooms | Sint-Antoniusstraat 12 
Het is even knipperen met je ogen als je deze winkel binnenstapt. Deze enorme en vooral witte ruimte is Seven Rooms. Een hippe designwinkel met veel leuke merken, zoals 2Flamingo’s. Lekker rondkijken en geïnspireerd worden door verschillende Belgische ontwerpers.

Nationalestraat
Rondom deze staat vind je veel boetieks van modeontwerpers, met prachtige ontwerpen in de etalages. Je vindt hier ook het MoMu (het Mode Museum van Antwerpen) en de Modeacademie. Met recht dus het creatief modehart van Antwerpen.

Wilde Zee
Deze gezellige wijk kent tal van modewinkeltjes. De Korte Gasthuisstraat, Wiegstraat, Lombardenvest, Groendaalstraat en Schrijnwerkerstraat  vormen samen de vijf Wilde Zee-straten. De wijk is genoemd naar de brug uit de 15e eeuw, over de toenmalige vest. De vest maakte op deze plaats een scherpe bocht, waardoor het water er soms zo hoog opspatte dat het wel een wilde zee leek. Nu kun je er leuk winkelen door de verkeersvrije straten die in elkaar overlopen. Hippe merken, exclusieve ontwerpers en originele boetiekjes zijn in deze wijk te vinden.

Kammenstraat
Deze straat telt veel hippe winkels en is gelegen in de Antwerpse modewijk, in de binnenstad van Antwerpen. Met ruim 40 winkels is hier voor ieder wat wils. Excentriek, alternatief, vintage en gevestigde hippe merken vind je terug in de Kammenstraat.

Citytrip Antwerpen shoppen | Blog Hamsphire Hotels

T2 | Kammenstraat 85
Think Twice (T2) zit bijvoorbeeld in deze straat en deze tweedehandswinkel heeft werkelijk van alles: modieuze kleding, basics en vintage. Van mensen voor mensen en zeer betaalbaar.

 

Stadswandeling door Antwerpen

Lopend door het historische centrum van Antwerpen zie je bezienswaardigheden zoals de Grote Markt, de Onze-Lieve-Kathedraal en, misschien wel het mooiste, stationsgebouw van Europa. Slenterend door de stad loop je over pleintjes en langs binnenhofjes op onverwachte plaatsen en zie je de mooiste dingen, zoals

Nello en Patrasche Antwerpen | Citytrip Antwerpen | Blog Hampshire Hotels

Beeld van Nello en Patrasche
In Nederland kennen we het verhaal van Nello en Patrasche niet zo goed. Het gaat over een weesjongen en zijn hond in Antwerpen. De kathedraal en de schilderijen van Rubens spelen een grote rol in dit trieste verhaal vol ongeluk, armoede en sociale misstanden, waarin Nello uiteindelijk sterft van de kou. Op de Handschoenenmarkt is een groot wit marmeren beeld te vinden, ontworpen door Batist Vermeulen, van Nello en Patrasche.

 

Graffiti street art Walter Saenen | Blog Hampshire Hotels

Street art van Antwerpen
Wat heel leuk is, is dat er door heel Antwerpen prachtige street art te vinden is. Muurschilderingen met de mooiste taferelen van verschillende (anonieme) kunstenaars. Je kunt hier een plattegrond vinden om meer te weten te komen over de urban art, of een route lopen. Zo heb je een route met afbeeldingen van comic strip figuren, routes langs street art met een boodschap of gewoon kleurrijke afbeeldingen. Soms is het even zoeken naar de tekeningen. Er is ook een app die je kunt downloaden om meer informatie te lezen over de werken. Bekijk hier de beschikbare routes.

Lees hier meer over de bezienswaardigheden van Antwerpen. Ook leuk om per fiets te ontdekken.

 

Tips restaurant in Antwerpen

Van al dat shoppen en slenteren door de stad krijg je trek in iets lekkers. De Belgen zijn enorme bourgondiërs waardoor er overal in de stad leuke en gezellige cafeetjes en restaurants zitten. Waar heb jij trek in? Belgische biertjes met frieten en stoofvlees is een combinatie die we zeker aanraden!

Heb je zin in iets anders dan de traditioneel Belgische cuisine? Dan hebben we nog een paar tips voor je:

Urban Story Deli Shop | Godefriduskaai 2
Geniet van ‘all-day breakfast’ in het weekend of een lekkere lunch van regionale seizoensproducten. Je proeft de gezonde Belgische keuken en ondertussen heb je uitzicht op het MAS.

A Tavola | Lange Lozanastraat 282
Een andere fantastische plek is A Tavola, waar de pasta altijd al Dente is. Het restaurant wordt gerund door een Belgisch stel. Hij staat in de keuken en bereidt de lekkerste, Italiaanse gerechten, en zij runt op een charmante manier de zaal. Het menu lees je van krijtborden af en is nooit hetzelfde, aangezien de chef je continu met nieuwe smaken wil laten kennismaken.

Maritime | Suikerrui 4
De beste mosselen van de stad kun je vinden bij familierestaurant Maritime. Ze worden op verschillende manieren klaargemaakt en er is altijd een bijpassende wijn. Het restaurant is populair bij de locals: je vindt er veel Antwerpenaren en dat zegt vaak al genoeg.

The Jane Antwerpen | Paradeplein 1
Het beroemde restaurant van chef-kok Sergio Hermans (misschien nog wel beroemder dan het restaurant zelf) is The Jane in Antwerpen. Gevestigd in een prachtige kapel van het voormalige ziekenhuis is dit een hotspot waar je maar met moeite een tafeltje kunt bemachtigen. De chef en zijn team koken de sterren van de hemel van. Sensationele smaken, een beleving en een avond waar je nog lang aan zult terugdenken.

Falafel Tof | Hoogstraat 32
Een stuk minder heftig voor de portemonnee en is Falafel Tof. Dit restaurantje wordt uitstekend ervaren door de critici op Tripadvisor. Menig Belg en toerist hebben hier de lekkerste falafel ooit gegeten. Het leuke is dat de basis falafel voor je wordt gemaakt, en je de rest er zelf aan toe kan voegen. Ideaal voor een smaakvolle lunch, om daarna de rest van de stad te ontdekken.

Mercado: foodmarket | Groenplaats 43
Foodies opgelet! Jullie kunnen in Antwerpen terecht bij Mercado. Het oude postkantoor op de Groenplaats is de eerste overdekte foodmarket van België. Een mix van hippe streetfood, coffee-to-go, heerlijke lunch of borrelplekjes en de plek om even bij te komen van het slenteren door de stad. Het prachtige pand is de plek om te genieten van een borrel en wat te eten. Tussen de foodstands vinden er geregeld live optredens plaats. Kijk hier of er nog leuke events zijn.

 

Trek gekregen van al die fijne tips? Lees hier nog 3 smakelijke redenen om naar België te gaan.

Bron afbeeldingen: website Street art Antwerpen |T2 afbeelding via website thinktwice secondhand | Falafel Tof via facebook Falafel Tof |Mercado via facebook Mercado | MarinaDa via Shutterstock