Rotterdam, wat ben je mooi

City trip naar de verrassende stad aan de Maas

Spectaculaire wolkenkrabbers, historische havengebouwen, een variërend winkelaanbod en op en aan het water is van alles te beleven. Rotterdam is als havenstad onlosmakelijk verbonden met de Maas. Lees hier de must sees van deze moderne stad. Natuurlijk met stip op 1:

De Markthal in Rotterdam

De Markthal
Een overdekte markthal kom je in meer steden tegen, maar door de combinatie met woningen heeft Rotterdam een wereldprimeur. De hoefijzervormige hal herbergt 100 vers units, 15 food shops en diverse restaurants. Wie tussen de marktkramen door omhoog kijkt ziet het kunstwerk Horn of plenty (Hoorn des overvloeds) van Arno Coenen en Iris Roskam.

Ss Rotterdam
Het Stoomschip Rotterdam is de grootste oceaanstomer ooit in Nederland gebouwd. Als voormalig vlaggenschip van de Holland-Amerika Lijn en cruiseschip heeft het ss Rotterdam sinds 1959 vele wereldzeeën bevaren.  Nu ligt het schip permanent aangemeerd in de Maashaven, bij Katendrecht. De algemene ruimten op het schip zoals de restaurants zijn vrij toegankelijk.

Katendrecht
Vroeger Chinatown, zeemanskwartier en hoerenbuurt, tegenwoordig hip and happening. Schiereiland Katendrecht is een van de meest bruisende zones van de stad, zonder de rauwe rafelrandjes te verliezen, met de leukste winkeltjes en cafeetjes.

Rotterdam | Blog Hampshire Hotels

Fenix Food Factory
Als je toch in Katendrecht bent, loop dan even door naar de hallen van Fenix Food Factory. Hier vind je ambachtelijke producten van Kaapse brouwers, Booij kaasmakers, Firma Bijten, Jordy’s Bakery, CiderCider, Stielman koffiebranders en Rechtstreex. In het weekend zijn er vaak evenementen zoals een vintage markt of jazz muziek.

Watertaxi naar het Maritiem Museum
Maak je city trip compleet met een tochtje in de watertaxi. Neem bijvoorbeeld de boot naar de Leuvehaven en bezoek het Maritiem Museum. Het museum ligt in de oudste en grootste museumhaven van Nederland. Op de kade loop je langs historische schepen en kranen en beleef je hoe de wereldhaven ooit op deze plek begon.

Wijn of water
Eten in een strandtent van zeecontainers. Rotterdamser kan het niet. Panoramisch uitzicht op de Maas, sympathieke bediening en een eenvoudige kaart, gelegen in het Lloydkwartier.

Stedentrip rotterdam fietsen door de haven

Fietstocht door de haven
Er zijn allerlei manieren om de Maas en de haven te ontdekken en beleven. Wie dieper de haven in wil kan een fietstocht maken, of zich laten rondleiden door een gids. Een aantal Rotterdamse binnenhavens zijn het decor geworden van levendige uitgaansgebieden. Het Scheepvaartkwartier, de Oude Haven, historisch Delfshaven en schiereiland Katendrecht zijn daar goede voorbeelden van.

Deze levendige stad is een absolute tip voor een verrassend weekendje weg. Enjoy!

 

Bron: rotterdam.info | vvv.nl/stedentrip/rotterdam | Bron foto: VVV Rotterdam | fotograaf Ossip van Duivenbode | facebook.com/fenixfoodfactory | Iris van den Broek via Shutterstock | Bron: poster Het Echte Werk: facebook.com/HetEchteWerk