Citytrip Hengelo

Hallo(oo) Hengelo(oo)!

De een noemt het een groot dorp, de ander vindt het een echte stad en juist die combinatie is de kracht van Hengelo. Bureau Hengelo beschrijft op eendagjehengelo.nl dat Hengelo barst van het industrieel erfgoed.

Tot de verbeelding sprekende oude fabrieksgebouwen die een nieuwe bestemming hebben gekregen: stap eens binnen bij de oude gieterij van Stork in Hart van Zuid of wandel de Tuindorproute.

Liever een avondje muziek, een dagje shoppen of een lange fietstocht maken? Maak kennis met het veelzijdige Hengelo!

Wandelen met de Tuindorproute
De industriële geschiedenis van Hengelo gaat terug tot het midden van de negentiende eeuw. Voor die tijd was er niet meer dan een dorp. De komst van spoorwegen en initiatiefrijke ondernemers veranderde dat.  Als één van de eerste fabrikanten in Nederland vond C.T. Stork dat zijn verantwoordelijkheid verder ging dan alleen ondernemen. Hij stichtte al in 1867 de ‘Hengelosche Bouwvereniging’ en gaf hiermee de aanzet tot het denken over goede arbeiderswoningen. Het waren zijn zoons die het plan in 1910 ten uitvoer brachten. Met de Tuindorproute zie je een prachtig stukje Hengelo; de wijk Tuindorp ’t Lansink.

Download de route


Verboden af te blijven in  het Techniekmuseum HEIM

Het museum geeft een boeiend beeld van de Twentse Industrie; verleden, heden en toekomst. Er is op een dynamische manier anderhalve eeuw industriële ontwikkeling bijeengebracht. Alles is aanwezig om het hele gezin enthousiast te laten worden over techniek. Zo ontdek je duurzame energie op een bijzondere manier. Op een interactieve wereldbol onderzoek je de aarde.  De Radar en Detectiezaal met zijn gamecomputers is een voorbeeld van hoe het Techniekmuseum wetenschap leuk maakt. Kom en beleef het Techniekmuseum zelf, want techniek staat nooit stil.

Twentse Bierbrouwerij & Proeflokaal
Laagdrempelig, met heerlijk eten en bovenal prachtige lokale bieren tegen een sympathieke prijs. De brouwerij is alleen geopend voor groepen, maar je kunt wel naar het Proeflokaal naast de brouwerij (7 dagen per week geopend).

Poppodium Metropool
De mooiste concerten van de beste artiesten uit binnen- en buitenland zijn te zien in poppodium Metropool. Een eyecatcher gelegen naast het Centraal Station met een opvallende architectuur. Ook met het programma zet Metropool zich op de kaart. Bekijk hier het actuele programma.

70 evenementen per jaar
De Nacht van Hengelo, Kunstmarkt Tuindorp of het Vocaal Festival Amusing Hengelo. Dat deze stad kan bruisen weten de inwoners, en duizenden Twentenaren weten onder andere de weg te vinden naar deze evenementen. Jij ook?

Geniet in het hart van Twente, ideaal voor een weekendje weg en ontdek deze leuke, gezellige en veelzijdige stad.

 

Overnacht in Hengelo

 

Bron: bureauhengelo.nl/ | eendagjehengelo.nl