Blotevoetenpad; wandel eens zonder schoenen!

Ken je dat gevoel? Met blote voeten door je tuin lopen. Even geen schoenen aan, het gras tussen je tenen, de zon op je huid: heerlijk! Wist je dat er hele wandelpaden zijn aangelegd waar je met blote voeten overheen kunt lopen?
Gooi die wandelschoenen maar in de kast want wandelen over een blotevoetenpad is hartstikke gezond, hip en leuk om te doen.

Wat is een blotevoetenpad?

Niet elke route is  geschikt om met blote voeten overheen te lopen. Scherpe takken of stenen wil je graag vermijden met je kleine teen. Door heel Nederland worden er paden aangelegd die ideaal zijn om met blote voeten overheen te lopen. Zo’n blotevoetenpad is een route met verschillende soorten ondergrond. Je voelt heel goed dat de ondergrond verandert. Je loopt bijvoorbeeld over kriebelend gras, fijn zand, balancerend over boomstronken of zijdezacht mos. Of wat dacht je van een stukje door de koude modder heen!

Door de modder lopen

Leuk en gezond!

Wist je dat er meer dan 27.000 zenuwuiteinden op en onder je voet zitten? Deze worden tijdens het lopen enorm geprikkeld. Hiernaast bevordert het schoenloos wandelen een goede houding én stimuleert het de bloedsomloop.

Mmmm… een natuurlijke voetmassage

Door de verschillende soorten bodem worden je voeten geprikkeld en gekieteld. Je krijgt zo een heerlijke natuurlijke voetmassage. Wie wil dat nou niet!?

Natuurlijke voetmassage

Wil je zelf ook een keer een blotevoetenpad wandelen?

We hebben de leukste paden voor je op een rij gezet:

#1: ’t Blôde Fuottenpaad in Opende (Groningen en Friesland).
Een 4 km lang pad in natuurgebied Doezumermieden, tussen Groningen en Drachten. Onderweg kun je leuke spelletjes spelen en na afloop heerlijk bijkomen in de theetuin.

#2: Blotevoetenland Erve Brooks in Gelselaar (Gelderland).
Onderweg kom je een riviertje tegen die uitkomt in een klein meer met een eilandje, zeker op een zomerse dag kun je hier even lekker uitrusten.

Ontspannen bij riviertje

#3: Natuur- en blotevoetenpad Hof van Twello in Twello (Gelderland).
Wandel terug in de tijd en ervaar hoe het voelde in de Middeleeuwen en de Romeinse tijd. Snoep onderweg van de frambozen, bessen en bramen.

#4: Blotevoetenpad Toon Kortoomspark in Deurne (Noord-Brabant).
Deze route bestaat vooral uit gras- en bospaden, maar vervelen hoef je je zeker niet. Onderweg kom je uitkijktorens, hangmatten, bankjes, tunnels en hutten tegen. Er is zelfs een klankenpad waar je geluid maakt met je voeten.

Klankenpad

Tip: Een blotevoetenpad is uitermate geschikt voor kinderen! Heel spannend om alle verschillende soorten grond onder de voeten te voelen. Waarschijnlijk rennen ze een stuk vooruit om te ontdekken wat het volgende ‘voeten-gevoel’ is. Kun jij ondertussen lekker genieten van de natuur.

Handig: Er is vaak aan het einde van de route een mogelijkheid om de voeten te wassen. Snoetenpoetsers of een handdoekje mee kan vaak geen kwaad.

Hebben we een blotevoetenpad gemist die zeker in deze lijst hoort? Laat het ons weten!

 

Bronnen: https://www.dewandeldate.nl/tips/top-10-blotevoetenpaden-nederland-en-belgie en http://www.skyscanner.nl/nieuws/geef-uzelf-bloot-wandel-een-blotevoetenpad