Het aspergeseizoen is volop aan de gang en we halen alles eruit wat erin zit. Het witte goud zien we graag terug op ons bord en ook de chefs van Brasserie FLO maken de heerlijkste variaties met de koningin van de groente. Haal de smaken en geuren van Brasserie FLO zelf in huis met dit heerlijke recept van de klassieke asperge flamande!

Asperges bij Brasserie FLO

Klassieke asperge flamande

Ingrediënten (voor 4 personen)

800 gram witte asperges

250 gram boter

4 plakken beenham van 4 millimeter dik

600 gram krieltjes

4 eieren

Peterselie

1 eetlepel zout

¼ citroen

Bereidingswijze asperges

Asperges schillen

Schil de asperges rondom en zorg dat de schil overal verwijderd is want die smaakt echt niet lekker. Leg de asperges in een passende braadslee of ovenschaal met de koppen allemaal dezelfde kant op. Voeg hier 50 gram boter en de schijfjes citroen aan toe. Kook 1 liter water met het zout op en giet dit over de asperges. Spoel een theedoek onder de koude kraan tot die helemaal nat is en leg deze over de braadslee heen. De theedoek moet de asperges bedekken maar de koppen mogen er iets bovenuit steken. want deze zijn het snelst gaar. Kook net zo lang door tot de theedoek bol gaat staan en haal de slee er dan af. Laat de asperges 5 tot 10 minuten doorgaren onder de doek.

Flamande

Kook de eieren en snijd deze in kleine stukjes. Smelt vervolgens 100 gram boter en meng dit met het ei en wat gehakte peterselie tot een smeuïg geheel.

Zet de krieltjes op in ruim koud water met zout, breng aan de kook en laat tien minuten rustig koken. Hierna afgieten en terug in de pan leggen. Doe er wat gehakte peterselie bij en 100 gram boter, deksel erop en af en toe eens omschudden.

Strijk de plakken ham lichtjes met gesmolten boter en gril deze kort in een grillpan. Na het grillen gelijk serveren.

Tot slot bij het gereedmaken van het gerecht de asperges licht op smaak brengen met geraspte noodmuskaat.

Maak het gerecht compleet met een heerlijke hollandaisesaus.

Tip: Kies voor een heerlijke lichte pinot gris om de zachte smaak van de asperges niet door de wijn te laten overheersen.

Asperge Flamande Brasserie FLO Eindhoven

 

Eet smakelijk!

Et voilà, binnen no time heb je een culinair hoogstandje op tafel weten te toveren. Wil je het werk toch liever aan de chefs overlaten? Kijk dan snel of er nog een tafeltje vrij is bij Brasserie FLO in Amsterdam, Eindhoven of Maastricht of klik op onderstaande button.

Reserveren