Leukste uitjes: trek erop uit met deze 8 tips

Wat gaan jullie doen tijdens die leuke citytrip? Lees hier de 8 leukste uitjes!

Rond de Hampshire hotels is er van alles te doen, te zien en te beleven. Van een expeditie in de jungle van Wildlands Adventure Zoo in Emmen en praamvaren langs Friese monumenten tot abseilen van een van de hoogste torens in Nederland. We zetten graag de acht leukste uitjes voor je op een rij:

1. Delft: techniek en toekomst

Delfts Blauw | Blog Hampshire Hotels

Delfts blauw maakte de stad in vroeger tijden beroemd. Tegenwoordig speelt de Technische Universiteit (TU) een belangrijke rol in de toekomst van Delft. Maar laat je niet misleiden door de term ‘universiteit’: op de TU is iederéén welkom. Zo zijn het universiteitsmuseum Science Centre en de Botanische Tuin te bezoeken en krijg je een kijkje in de toekomst in The Green Village, waar ook het duurzame Prêt-à-Loger-modelwoning ‘Home with a skin’ staat. Studenten van de TU tonen met dit concept hoe een doorsnee Nederlands jarenzestighuis gerenoveerd kan worden tot een energie neutrale woning. Daarnaast is de Backstage Tour op woensdag- of vrijdagmiddag een aanrader. Hij gaat langs plekken waar uitvinders aan het werk zijn, zoals het Waterlab – waar onderzoek wordt gedaan naar de stevigheid van dijken – en de Dreamhal, waar studenten werken aan het voertuig van hun dromen.

Lees hier wat er nog meer te doen is in Delft.

Delft Centre-kamer twin-weekendje weg-stedentrip-centraal-hampshire-hotel

Muzikale thema hotelkamers in Delft Centre

Dichtstbijzijnde hotel: Hampshire Hotel – Delft Centre

2. Levensgrote natuurfilms in Den Haag

Serengeti Lion Omniversum | Blog Hampshire Hotels

Den Haag, prachtige Koninklijke stad waar veel te doen is. Uitgebreid shoppen, heerlijk eten, een strandwandeling maken in Scheveningen of beroemde meesters in het Mauritshuis bewonderen? Of heb je zin om lekker naar de film te gaan? Ga eens naar het Omniversum en stap op een doordeweekse dag vanuit de Haagse tram de Tanzaniaanse Serengeti op! Of duik onder water in een enorme oceaan met gigantische walvissen die je gezelschap houden. In grootbeeldfilmtheater Omniversum in Den Haag beleef je de bijzonderste gebieden ter wereld tijdens natuurfilms. Het projectiescherm  is zo groot als een half voetbalveld, goed zicht is dus gegarandeerd!
Beroemde schilderijen

The girl with the pearl earring
Altijd al Vermeers’ beroemde schilderij Meisje met de parel in het echt willen zien? Ga dan naar Het Mauritshuis. Hier, in hartje Den Haag, hangen Nederlandse topwerken uit de Gouden Eeuw aan de muur, waaronder schilderijen van Rembrandt en Jan Steen. In 2017 zijn hier Slow Food – Stillevens uit de Gouden Eeuw (09/03/17 tot en met 25/06/17) te zien, met schilderijen die het water je in de mond doen lopen.

uitjes in Den Haag | Blog Hampshire Hotels

Lees hier wat er nog meer te doen is in Den Haag
Dichtstbijzijnde hotels: Hampshire Hotel – 108 Meerdervoort Den Haag en Hampshire Hotel – Babylon Den Haag.

 

3. Eendaagse wereldreis naar Emmen

In Wildlands Adventure Zoo in Emmen is het mogelijk binnen één dag een wereldreis te maken. De dierentuin is ingedeeld in drie klimaatzones. Zo wonen slingerapen en olifanten in Jungola (jungle), leeuwen en giraffes in Serenga (savanne) en ijsberen en pelsrobben op Nortica (poolgebied). Tijdens een trucksafari of een jungle-boottocht komen de dieren wel heel dichtbij. In het park kun je via verschillende ontdekkingstochten leren over de natuur en haar bewoners.

Klik hier voor een indruk van Wildlands Emmen
Naast Wildlands is er nog meer te ontdekken in Emmen en omgeving. Wandel door het Drentse Veenland en vind sporen uit het verleden. Rondom Emmen liggen verschillende hunebedden en oude grafheuvels. Meer tips over Emmen en omgeving lees je hier.

Wist je dat Hampshire Hotel – Emmen een leuk arrangement heeft met Wildlands Adventure Zoo én een Deluxe Wildlands kamer?

Bekijk hier het arrangement: Hampshire Hotel – Emmen.

 

4. Schat aan machines in Twente

telefooncentrale HEIM Hengelo | Blog Hampshire Hotels

Ronkende, grommende en tikkende machines. Dat is waar het in het OYFO (voorheen het Twents Techniekmuseum HEIM) in Hengelo om draait. Ontdek hoe duurzame energie werkt, onderzoek de aarde met een interactieve wereldbol en speel games. Naast nieuwe ontwikkelingen is er ook aandacht voor oude objecten: de Triple Expansie-stoommachine uit 1915 bijvoorbeeld, die ooit zijn paardenkrachten gaf aan een sleepboot. Of probeer zelf de telefooncentrale uit 1920, waar nog steeds mee gebeld kan worden.

Heb je meer tijd in Hengelo te besteden?
Loop de Tuindorproute. De industriële geschiedenis van Hengelo gaat terug tot het midden van de negentiende eeuw. Voor die tijd was er niet meer dan een dorp. De komst van spoorwegen en initiatiefrijke ondernemers veranderde dat.  Als één van de eerste fabrikanten in Nederland vond C.T. Stork dat zijn verantwoordelijkheid verder ging dan alleen ondernemen. Hij stichtte al in 1867 de ‘Hengelosche Bouwvereniging’ en gaf hiermee de aanzet tot het denken over goede arbeiderswoningen. Het waren zijn zoons die het plan in 1910 ten uitvoer brachten.

Dichtstbijzijnde hotel: Hampshire Hotel – City Hengelo.

 

5. Nostalgisch schuitje varen in Leeuwarden

Praamvaren Leeuwarden | Blog Hampshire Hotels

Er is van alles te doen in Leeuwarden, maar sla het volgende beslist niet over: praamvaren door de grachten. Leeuwarden is een prachtige waterstad en er varen nostalgische fluisterpramen – boten met platte onderkant en stille elektromotoren. Aan boord vertelt een gids over de bijzonderste monumenten die de stad rijk is, zoals de scheve toren de Oldehove.

Lees hier meer over het Praamvaren en andere tips voor een citytrip Leeuwarden.

Dichtstbijzijnde hotel: Hampshire Hotel – Oranje Leeuwarden.

 

6. De hoogste toren van Rotterdam

Euromast Rotterdam | Blog Hampshire Hotels

Wie Rotterdam nadert, ziet hem al van verre boven de havenstad uitsteken: de Euromast. Met zijn 185 meter is het de hoogste toren in Nederland die te bezoeken is voor publiek. Een lift zoeft bezoekers in 30 seconden naar honderd meter omhoog voor een fenomenaal panoramisch uitzicht. Daar wacht voor de liefhebbers een lunch of high tea op niveau in het ‘kraaiennest’. En voor diegene die van actie houden: abseilen is ook een optie!

Ben je nog nooit een nachtje weg geweest naar Rotterdam?
Rotterdam is met haar spectaculaire wolkenkrabbers, historische havengebouwen en hip winkelaanbod modern en erg verrassend. Lees hier de must sees van de stad.

Dichtstbijzijnde hotel: Hampshire Hotel – Savoy Rotterdam.

 

 

7. Ondergronds spektakel in Valkenburg

Mergelgrot Valkenburg | Blog Hampshire Hotels

Het bezoek aan de oudste mergelgrot van Nederland is een beleving op zich. Per trein of te voet ontdek je samen met een gids deze ondergrondse wereld, van muurschilderingen tot schuilkelders uit de periode van de Koude Oorlog. Nog spectaculairder is de licht- en geluidsshow van de Cave Experience. De animatievideo’s en videoclips plaatsen dit historisch stukje Valkenburg in een nieuw daglicht.

Dichtstbijzijnde hotel: Hampshire Hotel – Voncken Valkenburg.

 

 

8. Historische Hanzestad Zutphen

Prachtig en historisch pand: s Gravenhof Zutphen

Hanzestad Zutphen is perfect voor een historische stadswandeling. Het plaatsje vol staat met oude, mooie gebouwen. Zo behoren onder meer het Agnietenhofje, ’t Waliën, de Bourgonjetoren en het Broederenkerkhof tot cultureel erfgoed. En in de Walburgiskerk is de openbare leeszaal De Librije (uit de zestiende eeuw!) te bezichtigen, een van de belangrijkste cultuurhistorische monumenten in Nederland. Sluit de dag af met een hanzebiertje van Stadsbrouwerij Cambrinus.

Dichtstbijzijnde hotel: Hampshire Hotel – ‘s Gravenhof Zutphen.

 

Een goede reden voor een nachtje weg, weekendje weg of citytrip is zo gevonden, maar waar gaat de reis naar toe? Via het blog vind je het hele jaar door inspiratie voor de leukste uitjes en ontdek je de mooiste hotels, of volg ons op Facebook voor nog meer fijne tips.

 

 

 

 

Bron: roberaten | Beketoff | Ronald Wilfred Jansen via Shutterstock, Inc.