5 tips voor een gezonde balans

Healthy & fit

5 tips voor een gezonde balans

En? Hoe gaat het met de goede voornemens? Ben je al afgehaakt of überhaupt nooit begonnen? Heel streng zijn voor jezelf werkt vaak ook niet zo goed. Wij proberen altijd een beetje te zoeken naar de balans. Want wie wil het niet? Energie voor tien, altijd ontspannen zijn, strak in het vel zitten, maar toch genieten van het goede leven?

Gezonde balans, naar buiten | Blog Hampshire Hotels

1.    Buiten is beter

Waarom betalen voor een work-out binnen vier muren als er een enorme – gratis –sportschool voor de deur ligt? Het bos, de hei, het mulle zand van het strand of de polder lenen zich uitstekend voor een trainingssessie op elk gewenst niveau. Of u zich nu in het zweet wilt werken met een pittige intervaltraining, meters wilt maken tijdens een stevige hike, offroad de bossen in gaat tijdens een trailrun of mountainbiketocht, of de geplaveide wegen kiest op de e-bike, in de natuur kan het allemaal. En buiten is goed! Uit talloze onderzoeken blijkt dat door frisse lucht de hersenen in een hogere versnelling gaan en het concentratievermogen toeneemt. Bovendien geeft de natuurlijke omgeving het gevoel dat bewegen makkelijker gaat en wordt het stressniveau verlaagd.

Gezonde balans, naar buiten, fitgirl | Blog Hampshire Hotels

2. Fit it is!

Vergeet alle trucs voor een zo laag mogelijke score op de weegschaal: het ’s ochtends wegen – ná het plassen, vóór het ontbijt en met adem in. Het gaat er namelijk niet meer om een zo laag mogelijke getal op het display, tegenwoordig draait het om fitheid. Een gezond lijf is gespierd en krachtig, in plaats van zo dun mogelijk. En goed nieuws: spieren wegen meer dan vet én hebben veel en goede voeding nodig. Win-win dus! Vergeet dat caloriearme dieet en eet gevarieerd en gezond: met bijvoorbeeld veel vezelrijke groenten, peulvruchten, granen, noten en vis. Voortdurend trek hebben hoeft niet meer, intensief bewegen en gericht trainen daarentegen wél.

#fitgirl!

Gezonde balans, healthy food | Blog Hampshire Hotels

3. Lekker snacken

Een guilty pleasure voor velen: knapperige frieten, een bitterbal recht uit het vet, een zak chips of blokjes kaas die zo lekker in de mosterd dippen. Het stilt onbedaarlijke trek, maar vaak is er achteraf toch een beetje spijt. Net te vet en net te veel. Toch is lekker ‘snacken’ best te combineren met een gezonde levensstijl. Maak bijvoorbeeld van zoete aardappel (bataat) – vol vitaminen, mineralen, vezels en antioxidanten – frieten in de oven. Bereid een vega-burger van bonen en stop hem tussen een volkorenbroodje. En neem in plaats van kaas en mosterd stukken groente om in je zelfgemaakte hummus te dippen. Zonder spijt na afloop en minstens zo lekker…

4. Flexitarisch, duurzaam & uit het seizoen

Elke dag vlees eten is ‘uit’. Ruim 85 procent van de Nederlanders eet minimaal een maal per week geen vlees. Alternatieve, gezonde ingrediënten als linzen of peulvruchten – of niet van echt te onderscheiden vleesvervangers – maken veel gerechten zó lekker, dat zelfs de doorgewinterde carnivoor ervan gaat watertanden. Voor een gezonde balans, ook op je bord. Verder wil men tegenwoordig graag lokale, duurzame (als het even kan ook biologische) seizoensproducten eten: terug naar de basis. Het smaakt toch allemaal net wat lekkerder als de asperges in het voorjaar van de akker komen waar je net bent langsgefietst?

Gezonde balans, offline  | Blog Hampshire Hotels

5. Even offline

Pushbericht van een nieuwssite op de smartphone. De ‘pling’ van een binnenkomend appje. Een melding van Facebook, Twitter, Snapchat, de e-mail. Een niet-aflatende stroom prikkels wordt dagelijks op je afgevuurd en leidt de meeste mensen constant af. En hoewel de hoeveelheid (toegegeven: vaak handige) apps alleen maar lijkt toe te nemen, gaan er steeds vaker stemmen op voor een offline momentje. Probeer tijdens een weekend of nachtje weg de smartphone of tablet eens links te laten liggen. Papieren fiets- of wandelroutes volstaan net zo goed als Google Maps. Een paraplu bij de hand en Buienradar is overbodig. Nieuws (en achtergronden!) vindt je in de krant of pak een leuk magazine van  de leestafel en kletsen, dat kan gewoon met de mensen om je heen! Je zult zien, in een teruggeschakelde versnelling lijkt de dag veel meer uren te hebben. Wie wil dat nou niet op vakantie?

Fitland Leiden-wellness-zwembad-ontspannen-hampshire-hotel (1)

Infinity pool van Hampshire Hotel – Fitland Leiden

Gezond en fit bij Hampshire Hotels

Sauna’s, zwembad(en) en beauty-arrangementen: voor pure wellness kun je terecht bij een van de hotels met wellnessfaciliteiten. Plan een nachtje weg voor een gezonde balans tussen werk en privé en kom even helemaal tot rust.

Wist je dat Hampshire Hotel – Fitland Leiden een infinity pool met uitzicht over de stad heeft? Bekijk hier alle wellness arrangementen voor een ontspannen weekend weg.

 

Hotel met wellness

 

 

 

Bron: Hampshire Hotels magazine check-in